Haberler

Jolie Mülteci Kampını Ziyaret Etti

Güncelleme:

Angelina Jolie, şöhretini bir kez daha dünya sorunlarına dikkat çekmek için kullandı.

Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, beyaz perdede ve kırmızı halıdaki şöhretini bir kez daha dünya sorunlarına dikkat çekmek için kullandı. Yaklaşık 10 yıldır Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) İyi Niyet Elçisi olarak yaptığı görevden, 'özel temsilci' olma rolüne atanan Jolie, Suriye'de Beşar Esad rejiminden kaçarak Ürdün'e ve Libya'ya sığınan mültecileri kamplarında ziyaret etti.

Oscar ödüllü film yıldızı Angelina Jolie, Ürdün'ün Suriye sınırında bulunan Zaatari mülteci kampını ziyaret etti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in de katıldığı ziyarette, Jolie kampta kalan mültecilerle konuşarak, sorunlarını ve isteklerini dinledi. Büyük çaplı insani krizlerde Birleşmiş Milletlerin özel temsilcisi görevini üstlenen Jolie,kampta gözyaşlarını güçlükle tutarak yaptığı konuşmada 'Küçücük çocuklara, neler gördüklerini, yaşadıklarını sorduğumda, gözlerinin önünde parçalanmış, yanmış insan bedenleri gördüklerini, insanların tavuklar gibi parçalara ayrıldığını gördüklerini söylediler. Bunu anlatan 9 yaşında bir kızdı. Kimin kendilerinin yanında olduğunu merak eden bu insanlarla birlikte olmak son derece dokunaklı' diye konuştu.

Mülteci kamplarında yaşadığı deneyimlerin son derece ağır olduğuna da değinen Angelina Jolie, 'Hepimiz iç karışıklık koşullarında yasayan insanlarla yüz yüze geldik ama, iç karışıklık yüzünden halihazırda sınırlar gecen, geçtikleri anda da mülteci olan insanlarla, o an varını yoğunu, evini, okulunu, aldığı eğitimi, işini gücünü yitiren insanlarla ne kadar karşılaştık' Buraya ne getirdiniz diye sorduğumda verdikleri yanıt üstümüzdeki giysileri yanıtını verdiler? diyerek mültecilerin yasamak zorunda kaldıkları zor koşulları anlattı. Angelina Jolie'ye mülteci kampları ziyareti sırasında eşlik eden Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres de konuşmasında, 'Bu kamp da, her mülteci kampı gibi yaşam koşulları ağır bir kamp. Uluslararası topluma, Suriye'den kaçan mültecilere yardım çağrısını biz kez daha yineliyorum' dedi.

Amerikalı oyuncu Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ertesi gün de Suriye'den Libya'ya kaçan mültecilerin kampını ziyaret etti. Buradaki kampta, başını örten, mülteci çocuklar ve aileler ile hem evlerinde hem de çocukların okullarında söyleşilerde bulunan Jolie, sempatik davranışları ile de ilgi odağı oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler antonio guterres Angelina Jolie Suriye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title