Haberler

Japonya Otonom Sürüşe İzin Vermek İçin Trafik Yasasını Güncelledi

Güncelleme:

TOKYO, 2 Nisan (Xinhua) -- Japonya kamuya açık yollarda 4. Seviye otonom sürüşe izin veren revize edilmiş karayolu trafik yasasını Cumartesi günü yürürlüğe koydu.

TOKYO, 2 Nisan (Xinhua) -- Japonya kamuya açık yollarda 4. Seviye otonom sürüşe izin veren revize edilmiş karayolu trafik yasasını Cumartesi günü yürürlüğe koydu.

Beş seviyelik otomatik araç sınıflandırmasına göre 4. Seviye'de, sürücüsüz otomobiller en az derecede sürücü müdahalesi gerektiriyor, belirlenmiş rotalar üzerinde sürücüsüz olarak çalışabiliyor ve acil durumlarda kararlar alıp manevralar yapabiliyor.

Önceki yasa, aracı çoğu zaman sürücüsüz sistemin kullandığı ancak acil durumlarda sürücünün gerekli müdahaleleri yaptığı 3. Seviye sürüşe izin veriyordu.

Güncellenen yasanın zorunlu kıldığı yeni izin sistemi kapsamında otonom sürüş hizmeti sağlayıcıları, operasyon planlarını vilayet polisinin kamu güvenliği komisyonlarına sunmak zorunda.

Yasa kapsamında, operatörlerin hizmetleri uzaktan denetleyecek bir kişi ataması ve otonom araçların içindeki ve dışındaki koşulların görsel ve işitsel olarak doğrulanması için ekipman kurması gerekecek. Operatörler ayrıca konumu incelemek ve izin koşullarını sağlamak üzere siber güvenlik önlemlerini uygulamak zorunda.

Tokyo merkezli haber kuruluşu Jiji Press'in Cumartesi günkü haberine göre, Japonya'nın orta kesimindeki Fukui vilayetine bağlı Eiheiji kasabası yakında izin başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Haberde Eiheiji kasabasının, bisikletli ve yaya yollarında seyahat edecek üç adet yedi koltuklu elektrikli araba ve bir denetleme görevlisiyle ulaşım hizmeti vermeyi planladığı belirtildi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Japonya Tokyo Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title