Haberler

İzmir-Torba Yasayı Protesto Ettiler

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (Kesk) Üyeleri İzmir ve Giresun ve Kırıkkale'de Düzenledikleri Meşaleli Yürüyüşlerle Torba Yasayı Protesto Etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri İzmir ve Giresun ve Kırıkkale'de düzenledikleri meşaleli yürüyüşlerle torba yasayı protesto etti

İzmir'deki eylemde, KonakÆtaki Eski Sümerbank Binası önünde toplanan KESK üyesi yaklaşık iki yüz kişi, ellerinde meşale taşıyarak AKP İzmir İl Başkanlığı önüne yürüdü. Pankartlar taşıyan grup, ôHükümet İstifaö, ôSendika, hakkımız, söke söke alırızö, ôTayyip sonun Mübarek olsunö sloganları attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı AKP İl Başkanlığı önünde açıklama yapan Ali Rıza Özer, ôVarlığını sermayeye borçlu olan AKP hükümeti, yine sermayenin ihtiyaçları üzerinden yasalar çıkarmaya çalışmaktadır. Bu torba yasasında, emekçilerin, yoksulların, işsizlerin yararına hiçbir düzenleme yoktur. AKP aldatmacasına kanmayacağız. Bu yasa kabul edilmemeli, derhal geri çekilmelidirö denildi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

TORBA YASA GİRESUN'DA DA PROTESTO EDİLDİ

Giresun'da da sendika binası önünde toplanan ve "Tayyip sonun mübarek olsun", "Torba yasaya hayır" sloganları atan KESK üyeleri Cemal Gürsel Caddesinde bulunan AK Parti il binasına kadar ellerinde meşalalerle yürüdü. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı AK Parti önünde bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Fatma Ekiz, bu yasa ile kazanılmış haklarının gasp edildiğini söyledi.

Ekiz, başta kamu emekçilerinin iş güvencesi olmak üzere, çalışma yaşamının daha da kuralsız hale getirilerek işverenlerin inisiyatifine terk edildiğini ifade ederek, "Haftalık çalışma süreleri 30 saatin altında olan çalışanların sağlık hakları ellerinden alınmaktadır. Stajyer çalışma yaygınlaştırılarak ucuz emek sömürüsünün önü açılmakta ve meslek lisesi öğrencileri üzerinden sömürü artırılmaktadır. 4C statüsünde çalışanlara yönelik sömürü artarak devam ettirilmek istenilmektedir" dedi. Ekiz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vergi afları, teşvikler ve işsizlik fonundaki birikimlerin sermayeye peşkeş çekilmesine rağmen emekçilerin yaşamını, örgütlenme özgürlüğünü ve güvenli bir gelecek yaşamını tümden yok sayan bu yasa tasarısının yasalaşması durumunda biz emekçilerin kayıpları daha da artacaktır. TBMM'de görüşülmekte olan yasanın başta çocuk ve kadın emeği üzerindeki sömürüyü artırdığı, esnek, kuralsız sözleşmeli çalışmanın kölelik boyutuna ulaştığı bir gerçektir."

Konuşmanın ardından sendika üyeleri meşalelerini söndürerek olaysız bir şekilde dağıldı.

KIRIKKALE'DE KESK ÜYELERİ AKP İL BAŞKANLIĞINA YÜRÜDÜ

Kırıkkale'nin Hüseyin Kahya Parkı önünde toplanan KESK üyeleri ve diğer sendika temsilcileri toplu halde AKP Kırıkkale il binasının önüne giderek basın açıklamasında bulundular. Kırıkkale KESK temsilcisi Yüksel Doğan, "Torba Yasa Tasarısı birçok yönüyle emekçilerin kazanılmış haklarını da ortadan kaldırmayı hedefleyen bir Saldırı yasasıdır. Bu yasayla; Devlet Memurları kanununa performans sistemi getiriliyor. 657 sayılı kanun da disiplin hükümleri ağırlaştırılıyor. İş güvencesi ortadan kaldırılıyor v e işten atma kolaylaştırılıyor. İşsizlik fonunun yüzde 50 sine el konuluyor. İş kanunda değişiklikle esnek çalışma da yaygınlaştırılıyor" dedi.

Grup açıklama sonrası olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title