Haberler

İzmir'deki Orman Yangını

İzmir'in Menderes İlçesine Bağlı Çile Köyünde Sigara İzmaritinden Çıktığı Tahmin Edilen Yangın Kontrol Altına Alınamazken, Jandarma Ekipleri Bölgedeki Tatil Yörelerine Girişi Yasakladı.

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çile köyünde sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın kontrol altına alınamazken, jandarma ekipleri bölgedeki tatil yörelerine girişi yasakladı.

Edinilen bilgiye göre, Çile köyünde saat 12.30 sıralarında sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın Gölava ve Cloros yerleşim yerlerine ve Çile köyünün bir kısmına kadar yayıldı. Jandarma ekipleri, yangının ilerlemesi sonucu vatandaşların zarar görme ihtimaline karşı Yoncaköy, Ahmetbeyli bölgelerindeki tatil yörelerine girişi yasakladı. Ekipler, 5 kilometrelik alanda araçların ve vatandaşların dolaşmasına izin vermezken, köylerini boşaltan vatandaşlar da yangının

en kısa sürede söndürülmesi için dua etti.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangının kontrol altına alınmasının güç olduğunu belirten Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yanan alanın hektarının henüz belirlenemediğini, yüzlerce hektarlık ormanın kül olduğunu belirtti.

(Mİ-KA-YK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title