Haberler

İzmir Atalay Filiz'i Yakalatan ve Yakalayanlara Ödül

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, İstanbul ve Ankara'daki toplam 3 cinayetten aranan Atalay Filiz'in yakalanmasını sağlayan 2 kişi ile görevli polisler İzmir Valiliği'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, İstanbul ve Ankara'daki toplam 3 cinayetten aranan Atalay Filiz'in yakalanmasını sağlayan 2 kişi ile görevli polisler İzmir Valiliği'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Vali Erol Ayyıldız, "Bizim yaptığımız onların yaptığının bir karşılığı değil, ancak onları mükafatlandırmanın güzel olacağını düşündük" dedi. Törende, 155'i arayan Taha Gürses'e 2 bin, Atalay Filiz'i bir süre takip edip bindiği minibüsün plakasını yine 155'e bildiren Mustafa Alsu'ya da 4 bin TL ve teşekkür belgesi verildi. Polis memurlarına biner lira ve takdir belgesi, rütbeli personele de takdir belgesi verildi.

İzmir Valiliği'nde düzenlenen törene, Vali Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet Yumuşak, Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş, Suç Önleme ve Araştırma Büro Amiri Özay Kocabıyık, polis memurları Güray Oruç, Gökhan Şahin, Ceyhan Yıldırım, Kenan Çakı, Hakan Küçükkavaklı, Serkan Güngör ve Atalay Filiz'in yakalanmasını sağlayan ihbarı yapan Taha Gürses ile kahvehane işletmecisi Mustafa Alsu katıldı. Vali Erol Ayyıldız, "Çok değerli iki kardeşimizi, gösterdiği yüreklilikten, suçu önleme noktasında bir vatandaşa düşen ve bu anlamda da görevlerini yerine getirmelerinden dolayı kutluyorum. Aynı zamanda, görevli polis memuru kardeşlerimizi amirleriyle beraber tebrik ediyoruz. Bu kardeşlerimizi çok da önemli olmasa da ödüllendirmek istedik. Yaptıkları güzellikler karşısında anlamlı durması için para ödülü ve başarı belgesi vermek istedik. Bizim yaptığımız onların yaptığının bir karşılığı değil, ancak onları mükafatlandırmanın güzel olacağını düşündük. Umarım bu davranış hem İzmir'imize hem de Türkiye'mize güzel bir örnek olacaktır" diye konuştu.

İHBARCILIK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, ihbarcılığın bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtip, "12 Haziran sabahı ilimizin Menderes İlçesi'nde Atalay Filiz'in yakalanmasında vatandaşlık görevini yapan vatandaşlarımızla huzurunuza çıktık. İhbarcılık farklı bir şey gibi algılanıyor ama özü itibariyle ihbarcılık bir vatandaşlık görevidir. Esas itibariyle burada yapılan işlem her bir Türk vatandaşının gördüğü olumsuzluğu, suçluyu devletle paylaşmasından ibaret bir işlemdir. Ancak ülkemizde çokça karşılığı olmadığından bir yönüyle özendirici olsun diye bu kardeşlerimizi, vadettğimiz şekliyle sembolik de olsa ödüllendirmek istedik. Biz buraya, resmi kayıtlarda 155'i arayıp söz konusu kişinin yakalanmasına yardımcı olan Mustafa Alsu ve Taha Gürses'i davet ettik. Çünkü kayıtlarımızda bu arkadaşlarımız var. Asıl amaç her vatandaşımızın her olumsuzluğu devletimizle paylaşmasını sağlamaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız, Emniyet Müdürü Uzunkaya ve Kaymakam Hasçakal ödülleri verdi. Törende, 155'i arayan Taha Gürses'e 2 bin, Atalay Filiz'i bir süre takip edip bindiği minibüsün plakasını yine 155'e bildiren Mustafa Alsu'ya da 4 bin TL ve teşekkür belgesi verildi. Polis memurlarına biner lira ve takdir belgesi, rütbeli personele de takdir belgesi verildi.

"BENİM BİR ÖDÜL BEKLENTİM YOKTU"

İhbarcılardan Mustafa Alsu, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini, herhangi bir ödül beklentisinin olmadığını söyledi, Taha Gürses ise süreçte işsiz kaldığını en büyük ödülün Vali Ayyıldız'ın iş sözü olduğunu, onun dışında bir beklentisi olmadığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Valiliği Erol Ayyıldız İstanbul Menderes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title