Haberler

İyi Parti'nin Amblemi Gümüşçüleri Olumsuz Etkiledi

'Diriliş Ertuğrul' dizisiyle çeşitli takı eşyalarında kendini gösteren Kayı boyunun simgesinin, İyi Partinin amblemi olarak kullanılması, gümüşçülerin işlerini olumsuz etkiledi.

' Diriliş Ertuğrul' dizisiyle çeşitli takı eşyalarında kendini gösteren Kayı boyunun simgesinin, İyi Partinin amblemi olarak kullanılması, gümüşçülerin işlerini olumsuz etkiledi. 'IYI' ambleminin işlendiği takılar eskisi kadar alıcı bulmamaya başladı. Yaklaşık 20 yıldır gümüş takı imalatı yapan Ahmet Demirbozan, ' Diriliş Ertuğrul' dizisiyle moda haline gelen İyi simgeli takıların satışında düşüş yaşandığını söyleyenlerden.

İADELER BİLE BAŞLADI

Son zamanlarda iadeler almaya başladıklarını da ifade eden Ahmet Demirbozan, "Diriliş Ertuğrul dizisi başladıktan sonra İyi yüzükleri yoğun bir şekilde satılmaya başlandı. İyi Partisi'nin açılmasıyla birlikte de satışlar yavaş yavaş gerilemeye başladı. İlk etapta günlük 2 ile 5 arası satışımız oluyordu. Hatta yurt dışına gönderdiğimiz işlerimiz de vardı ama şu anda orada da bir hayli düşüş var. Müşterilerimiz bu amblemin İyi Partisine yakışmadığını söylüyor. Hatta şu ana kadar 3-4 müşterimizden iade aldık. Yerine başka şeyler aldılar, Osmanlı sancak yüzüğü, ayyıldızlı yüzüklerle değiştirenler oldu" diye konuştu.

"MHP'Lİ YA DA CHP'Lİ ARTIK BU AMBLEMİ TAŞIMAZ"

Bir diğer esnaf Osman Hamipek de, İyi Parti'nin açılışının, aynı amblemli takı satışlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Kayı boyunun simgesi olarak bilinen 'IYI' ambleminin, genelde çakmaklar, tabakalar, yüzükler, anahtarlıklar, kolyeler, bileklikler üzerinde kullanıldığını belirten Osman Hamipek, "Diriliş dizisinden önce özellikle yeni nesil bu amblemin pek de farkında değildi. Ama diziyle birlikte haberdar oldular ve moda haline geldi. Şu anda satışlarda çok aşırı bir değişiklik yok. Özellikle İyi Parti'nin simgesini isteyen müşterimiz de olmadı. Ama ileride azalma olacağını düşünüyorum. Çünkü İyi Parti şu anda çok tanınmıyor. Bu amblemin olduğu takıları milliyetçisi de alıyor, sol görüşlüsü de alıyor ama İyi Parti seçimlere girdiğinde MHP'li ya da CHP'li biri Kayı boyunun simgesi olsa da, İyi Parti'nin ambleminde olduğu için bu takıları almayacaktır. O zaman bir hayli düşüş yaşanır" ifadelerini kullandı.

(Selma Kara/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Diriliş Ertuğrul Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title