Haberler

İsviçre Başkonsolosuluğu Önünde Motosikletli Protesto

İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel'in, Beşiktaş'ta Doğan Durmuş İnal'ın kullandığı motosiklete otomobiliyle çarpıp kaçmasını protesto etti.Haber.

İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel'in, Beşiktaş'ta Doğan Durmuş İnal'ın kullandığı motosiklete otomobiliyle çarpıp kaçmasını protesto etti.

Grubun yaptığı basın açıklamasından,

" İsviçre Başkonsolosunun eşi, kendi ülkesinde buna cesaret edemeyeceği gibi, ülkemizde de hiç kimsenin buna cesaret edememesi için, 'bırakıp kaçma' ikinci derecede cinayet sayılana kadar hukuki mücadele vereceğiz"

Haber: Serpil KIRKESER Kamera: Ozan URAL İSTANBUL DHA

İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel'in, Beşiktaş'ta Doğan Durmuş İnal'ın kullandığı motosiklete otomobiliyle arkadan çarpıp kaçtığını iddia eden motosikletli grup, protesto gösterisi düzenledi. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen eylemciler yaklaşık iki yüz motosikletle, İsviçre Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Levent Plaza önünde saat 10.00'da toplandı. Motosikletlerini konsolosluğun bulunduğu binanın önüne park eden eylemciler, 'Motosikleti fark edin" yazılı bir pankart açarak alkış tuttu.

"GAZA BASIP BİZE VURDU" Eyleme katılan Doğan Durmuş İnal, kaza günü gezintiye çıktıkları eşiyle birlikte Bebek'te kahve molası verdiklerini belirterek, 'Sonra yola çıktık. Delinin teki geldi arkamıza. Aynı hızla seyrederken gaza basıp bize vurdu. Bu bir kaza değil, bunu başından beri söylüyorum. Aynı hızla seyrederken, hızlanıp vuruyor. Ondan sonra hayatımız alt üst oluyor. Eşim için çok korkuyorum. Sağlık durumu ciddi. Daha en az bir ay yoğun bakımda kalacak. Şuuru yerinde olamadan devam ediyor hayatına. Sonunda ne olacak bilinmiyor. Çünkü önce şuurunun yerine gelmesi gerekiyor, hasar ondan sonra ortaya çıkıyormuş" dedi. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten İnal, şikayetçi olduğunu belirterek, olayın sonuna kadar üzerine gideceğini söyledi. ÇARPIP KAÇMAK KAZA DEĞİL, BİLİNÇLİ OLARAK YAŞAM HAKKINA KAST ETMEKTİR

Eylemciler adına Doğan Durmuş İnal'ın hazırladığı basın açıklamasını arkadaşı Mehmet Gürmen okudu. Açıklamada, kaza sonrası ağır yaralanan Filiz İnal'ın 9 gündür yaşam mücadelesi verdiği belirtildi. Açıklamada, 'Bu bir trafik terörüdür. Kaza olarak adlandırılamaz. Kaza bilmeden ve istemeden yapılır. Kaza sonrası yaralıyı bırakıp kaçmak, 'ikinci derecede cinayet' olarak nitelendirilir. Ülkemizde ise yargının genel bakışı doğrultusunda 'kader' olarak değerlendiriliyor. Çarpıp kaçmak bir kaza değil, bilinçli olarak bir insanın yaşam hakkına kast etmektir" denildi. Açıklamada kaza sonrası kaçan aracın yoldan geçen bir tanığın teşhis etmesi ile tespit edildiği belirtilerek, 'Ama yarın bizler ve sizler ıssız ve de kimsenin yardım edemeyeceği, aracın plakasını alabilecek bir görgü tanığı ya da MOBESE kameralarının olmadığı bir noktada bize bunu kimin yaptığını hiçbir zaman bilemeyeceğimiz faili meçhuller ülkesinde yaşamak için yaşam mücadelesi verebiliyor olabiliriz" ifadesi kullanıldı.

Kaza sonrası Andrea Köppel'in ifadesinin ardından serbest bırakılmasının da eleştirildiği açıklama, 'İsviçre konsolosunun eşi, kendi ülkesinde buna cesaret edemeyeceği gibi, ülkemizde de hiç kimsenin buna cesaret edememesi için, 'bırakıp kaçma' ikinci derecede cinayet sayılana kadar hukuki mücadele vereceğiz" denildi. Diğer motosikletli grup da sürücülerin trafik de dikkatli olmalarını istediler. Açıklamanın ardından, Andrea Köppel'i alkışlarla protesto eden eylemciler, motosikletlerine binerek konvoy halinde konsolosluk önünden ayrıldılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş İstanbul İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title