Haberler

İstanbul'un Fethinin 562. Yıl Dönümü

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 29 Mayıs 1453'ün, hakikatte gönüllerin fethedildiği şanlı bir zaferin adı olduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 29 Mayıs 1453'ün, hakikatte gönüllerin fethedildiği şanlı bir zaferin adı olduğunu belirtti.

Şahin, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Osmanlı Devleti'ni imparatorluk haline getiren, İstanbul'u bu imparatorluğun yüzlerce yıl başkenti yapan, Orta Çağ karanlığını yıkıp, yepyeni bir çağ açılmasına sebep olan zaferin, 562. yıl dönümünün kutlandığını kaydetti.

"Fatih Sultan Mehmet ve askerlerinin destansı mücadelesi ile açılan bu yolda, o kutlu insanların heyecanının hala yüreklerde taşındığını" vurgulayan Şahin, şunları aktardı:

"29 Mayıs 1453, hakikatte gönüllerin fethedildiği şanlı bir zaferin adıdır. Yeditepe üzerine kurulan bu kadim şehir, dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin toplumsal, ekonomik, kültürel ve sanatsal hayatına yön vermekte, öncülük etmektedir. Tarihsel ve kültürel zenginlikleriyle milletimizin ve dünyanın gözbebeği olmuştur. İstanbulsuz bir Türkiye, İstanbulsuz bir dünya düşünmek mümkün değildir. Bu düşünce ve duygularla İstanbul'un fethinin mübarek komutanı Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve onun kahraman askerlerini saygı ve rahmetle yad ediyorum. İstanbullu hemşehrilerimin fetih coşkusunu ve gururunu bütün kalbimle paylaşıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Vasip Şahin İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title