Haberler

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Vefatının 3. Yılında Bariton Sedat Öztoprak'ı Andı

Güncelleme:

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevinde de bulunmuş olan bariton Sedat Öztoprak, 17 Şubat'ta Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde anıldı.

Soprano Efsun Öztoprak'ın sunumu ile gerçekleşen konserde, dokuz değerli bestecinin bestelemiş olduğu eserler, bu konsere özel olarakilk kez seslendirildi.

Yalçın Tura'nın "Karacaoğlan'dan Üç Deyiş", Çetin Işıközlü'nün "Bir Damla Yağmur", Ertuğrul Sevsay'ın " İstanbul'u Dinliyorum", Aydın Karlıbel'in Piri Reis operasından "Kavatin", Hasan Uçarsu'nun "Piyale", Mesruh Savaş'ın "Orfeus'a Sone", Murat Kodallı'nın "Ağlamak",Oğuzhan Balcı'nın "Derin Nehir", Orhan Şallıel'in "Şehzade Mustafa Mersiyesi" adlı besteler, anma konseri ile sanatseverlerle buluştu.

Konserde solist olarak; Serkan Bodur, Sedatcan Öztoprak, Caner Akgün, Alper Göçeri, Gülbin Günay, Önay Günay, Bülent Külekçi, Aylin Ateş, Nesrin Gönüldağ, keman sanatçıları Vugar Gurbanov ve Ezgi Karasu, viyola sanatçısı Yelda Korsu, viyolonsel sanatçısı Burak Ayrancıyer alırken, Fügen Yiğitgil ise piyanoda solistlere eşlik etti.

Sedat Öztoprak Kimdir?

Ünlü ud virtüözü ve bestecisi Ahmet Sedat Öztoprak'ın torunu olan bariton Sedat T. Öztoprak, İstanbul'da doğdu. Devlet Konservatuarında soprano Belkıs Aran'ın öğrencisi olarak şan eğitimine başladı. İtalyan Hükümetinin verdiği bir bursla İtalya'nın Siena kentindeki Chigiana Müzik Akademisinde master çalışmalarını gerçekleştirdi.

1990 yılında, Avusturya'nın başkenti Viyana da yapılan ve dünyanın en önemli şan yarışmalarından biri olan 9.Uluslararası Belvedere-Viyana şan yarışmasında Radyo-Televizyon büyük ödülü, kendi klasmanında en iyi Verdi yorumcusu ve birincilik aldı.

Özellikle Dortmund, München, Verona, Hannover gibi bir çok Dünyanın önde gelen opera sahnelerinde yaptığı temsillerden sonra Dünya basınında üstün övgüllerle yer aldı.

Uluslararası opera kariyerine 1993 yılında Wuppertal operasına yaptığı kontratla İstanbul operasından ayrılarak başladı. Dortmund ve Kassel Devlet operasında çalıştı.

Zengin bir opera ve konser repertuarına sahip olan sanatçı Almanya, Avusturya, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Macaristan gibi birçok Dünya ülkesinde opera temsilleri ve konserler yaptı. 2000 yılında İstanbul Devlet operası müdür ve genel sanat yönetmeni olarak yurda döndü.

Kariyeri boyuncaen az 800 opera temsili yapmıştır. Repertuarında 60 dan fazla Opera eseri bulunmaktadır. Bunların arasında; Rigoletto, Il Trovatore, Maskeli Balo, La Traviata, Aida, Manon Lescaut , Luisa Miller, Hoffmann'ın Masalları, Midasın Kulakları, Govanna D'arco, La Traviata, Rigoletto, Nabucco, Cavalleria Rusticana, Don Giovanni, Reingold, Carmen, La Forza del Destino, Maskeli Balo, Şen Dul, Romeo ve Juliette, Werther, Yevgeni Onegin ve Jeanne D'arc operaları sayılabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Öztoprak İstanbul Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Bakmadan Geçme

ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Öğretmene şiddete yasal düzenleme geldi mi? Bakan Tekin yeni düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı mı? 11 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Mayıs burç yorumları nedir? MECLİS'TE GERGİN ANLAR! AK Parti ve CHP vekilleri neden birbirine girdi? Veli Ağbaba ne dedi? Kurban kesmek hangi ayette var? Kurban kesmek vacip mi farz mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Gelinim Mutfakta Damla kimdir? Gelinim Mutfakta Damla Çınar kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta Damla Çınar İnstagram hesabı ne? Anneler Günü hediye önerileri #128144 2024 Anneler Günü en kolay el yapımı hediye fikirleri neler? PASSOLİG ÇÖKTÜ MÜ? Passolig neden girilmiyor, çöktü mü? #9917 Abant gölü nerede? Abant gölü hangi şehirde, hangi ilde? Abant gölü tabiat parkı konumu! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNAL NE ZAMAN? 2024 ZTK Beşiktaş - Trabzonspor maçı nerede oynanacak? Çocuklara Kurban Bayramı Nasıl Anlatılmalı? Kurban Kesimi Çocuğa Nasıl Anlatılmalı? TANIK GÖSTERME NEDİR? Tanık gösterme ne demek? İşte örnekler... İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024 | İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı yüzde kaç? Real Madrid- Borussia Dortmund maçı ne zaman? #9917 Şampiyonlar ligi finali nerede oynanacak?
ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title