Haberler

İstanbul'dan Çanakkale'ye Kürek Çekiyorlar

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Kürek çekecek ekipten detaylar Hüseyin Ürkmez ile röp Zuhal Atasoy ile röp İstanbul'dan Çanakkale'ye kürek çekiyorlar Amatör 4 denizci, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı anısına 1930 yapımı piyade tipi kayıkla İstanbul'dan Çanakkale'ye doğru yola çıktı Amatör denizciler Hüseyin Ürkmez, Zuhal Atasoy, Hürrem Öztürk ve Tayfun Işık, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı anısına İstanbul'dan Çanakkale'ye kürek çekecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
-Kürek çekecek ekipten detaylar
Hüseyin Ürkmez ile röp
Zuhal Atasoy ile röp İstanbul'dan Çanakkale'ye kürek çekiyorlar
Amatör 4 denizci, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı anısına 1930 yapımı piyade tipi kayıkla İstanbul'dan Çanakkale'ye doğru yola çıktı
Amatör denizciler Hüseyin Ürkmez, Zuhal Atasoy, Hürrem Öztürk ve Tayfun Işık, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı anısına İstanbul'dan Çanakkale'ye kürek çekecek.

Türkiye'nin kıyılarını ve 7 ülkeyi kürek çekerek gezen Hüseyin Ürkmez, 1930 yapımı piyade tipi kayıkla Yeşilköy sahilinden denize açılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gelibolu Savaşları anısına "barış" mesajı vermek için kürek çekeceklerini anlatan Ürkmez, seyahat edecekleri sandalın savaş yıllarında yapıldığına dikkati çekti.

Çanakkale'ye sandalla 11 kez gittiğini belirten Ürkmez, "O savaşlarda gemilerden askerleri kıyıya taşıyan kayıklar oluyordu. Gelibolu Savaşları olduğu için bu kayıkla yola çıkmayı düşündüm. Bu sene Uzaklar teknesiyle dünyayı gezen Zuhal Atasoy'un haricinde amatör kürekçi arkadaşlarımı da yanıma aldım. Çanakkale'de, 24 Nisan'ı 25'ine bağlayan gece 03.00'te Gelibolu'nda olacağız. Amacımız; barış için kürek çekmek. Yolculuk için gerekli tedbirleri aldık." diye konuştu.

Zuhal Atasoy da çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek, yaklaşık 2 ay önce Hüseyin Ürkmez'in bir telefon konuşmasında, sandalla Gelibolu'ya gitme projesinden bahsettiğini anlattı.

Kendisinin de projeyi çok beğendiğini dile getiren Atasoy, daha önce yelkenli ile dünyayı dolaştığını ama sandalla ilk kez denize açılacağını belirtti.

Atasoy, 1992 ve 1997 yılları arasında "Uzaklar" isimli yelkenliyle yaptıkları dünya turunun kendisine çok şey kattığını ifade ederek, "Heyecanlıyım, ilk defa kürekle bu kadar uzun süre yolculuk yapacağım. Ama kaptanımıza güvenimiz sonsuz, onun daha önce de uzun yol deneyimleri var. Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, günümüzde herhalde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey; Yurtta sulh cihanda sulh." dedi.

Konuşmaların ardından kayıkla denize açılan Ürkmez ve ekibini aileleri ve arkadaşları uğurladı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale İstanbul Gelibolu Ürkmez Politika Güncel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe başkan seçilmek için kaç oy lazım? Toplam kaç kişi oy kulllanacak? #129300 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Babalar günü ne zaman 2024? Babalar günü hangi gün? #129492 YKS'ye makyajlı girilir mi? ÖSYM sınavlarında makyaj yasak mı?
DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title