Haberler

İstanbul'da Tuzağa Düşürüyorlar Ek

Geçtiğimiz aylarda ünlü mankenlerle çalışma vaadiyle İstanbul'a çağrılıp dolandırılan Alman makyözlerin sayısında artış oldu.

Geçtiğimiz aylarda ünlü mankenlerle çalışma vaadiyle İstanbul'a çağrılıp dolandırılan Alman makyözlerin sayısında artış oldu. Ünlülerin makyözü Christina Kalweit-Staerz "Beni oyuna getirip 25 bin Euro değerinde eşyamı çaldılar. Türk yetkililerden sorumluları yakalamalarını rica ediyorum" çağrısında bulundu.

ALMANYA'dan Türkiye'ye çağrılan ve dolandırıcıların kurbanı olanların sayısı artıyor. Son dönemde özellikle makyözlerin ünlü mankenlerle çalışma vaadiyle İstanbul'a getirildiği ve hep aynı yöntemle para ve değerli eşyalarının alındığı ortaya çıktı.

Dolandırıcıların son kurbanı Christina Kalweit-Staerz "Benim gibi bir çok kişinin tuzağa düştüğünü öğrendim. Türk yetkililerden sorumluları yakalamalarını rica ediyorum" çağrısında bulundu. Frankfurt yakınında yaşayan ve müşterileri arasında futbol yıldızı Kevin Kurany veya sinema oyuncusu Franka Potente gibi ünlülerin bulunduğu Kalweit-Staerz, şunları söyledi:

HERŞEYİMİ ALIP GİTTİLER

"İnternette kayıtlı bulunduğum bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden iş teklifi aldım. İstanbul'da ünlü mankenlerin makyajını yapmam için bana günde 500 Euro vereceklerini söylediler. Kabul ettim. Sabiha Gökçen Havaalanı'na inince telefonda görüştüğüm kişi beni beklediği yeri bildirdi. Buluştuğum kişi çok iyi Almanca konuşan orta yaşlarda bir Türk'tü. Mankenlerin bulunduğu eğlence mekanına giderken 'Eşyalarını otele götürsünler, sen benimle mankenlerin yanına gel' dedi. Arkadaşı içinde bilgisayarım, cep telefonum, fotoğraf makinem, takılarım, binlerce Euro değerindeki makyaj malzemem ve cüzdanımın olduğu çantaları alıp gitti.?

KAMERA GÖRÜNTÜSÜ VAR

Daha sonra Taksim'deki bir Mc Donalds'ta yemek yemek için durduklarını da söyleyen Alman makyöz 'Muhatap olduğum kişi kısa süre içinde geleceğini söyleyip dışarı çıktı. Ancak bir daha geri gelmedi. Dolandırıldığımı çok geç anladım. Yanımda bir tek pasaportum kalmıştı. Hemen polise başvurdum. Güvenlik kamerası görüntülerinde adamı tanıdım. Almanya'ya geri geldikten sonra polise başvurdum ve benim gibi bir çok meslektaşımın aynı yöntemle tuzağa düşürüldüğünü öğrendim. Türk yetkililerden güvenlik kamerası görüntüleri yardımı ile bu kişilerin bir an önce yakalanmasını rica ediyorum" diye konuştu.

PARA ÇEKMEK İSTEDİLER

Olay meydana gelir gelmez kredi kartını kapattırdığını da söyleyen Kalweit-Staerz 'Bankamın bana bildirdiğine göre kişiler benim yanımdan ayrıldıktan kısa süre sonra kredi kartımla para çekmek istemişler ancak kart iptal edildiği için başarılı olamamışlar. Güvenlik güçleri bankamatikteki güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyebilirler. Eşyalarımın çalınmasından dolayı toplam zararım 25 bin Euro'yu buluyor' diye konuştu.

Alman makyöz, döndükten sonra kişilerin kendisiyle internet üzerinden tekrar irtibata geçerek 'Bize 2 bin Euro gönder, sana eşyalarını gönderelim' teklifinde bulunduklarını da söyledi.

Christina Kalweit-Staerz başına gelenleri şöyle anlattı:

'Buluştuğum kişi, mankenlerin olduğu bir eğlenceye gideceğimizi söyledi. 'Yanındaki eşyaları önceden otele gönderirsen rahat edersin' dedi. İkinci taksiyle Cem adındaki arkadaşı gelip eşyaları götürdü.

Bahsettiği eğlenceye giderken birden karnının acıktığını söyledi. Aç karnına çalışamayacağını söyledi. Yani her yaptığı için bir açıklaması hazırdı. Bu nedenle şüphelenmedim.

Kötü insanlar her yerde var, Almanya'da da. Ancak başıma gelen beni aynı zamanda kırdı.....Bunu unutmak mümkün değil, yaşananlar güven kaybına neden oluyor. Başıma daha kötü bir şey de gelebilirdi. Kaderine terkediliyorsun, parasız kalıyorsun ve kimseye derdini anlatamıyorsun. Benim şansıma Almanca bilen bir görevli ile karşılaştım ve o polise gitmeme yardımcı oldu.

Türkiye'deki yetkili makamlara şu çağrıda bulunmak istiyorum: Alman polisi ile ortaklaşa çalışıp bu kişileri yakalayın. Sonuçta bunu yapanlar Almanya'da yetişmiş Türkler.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title