Haberler

İstanbul'da Deniz Taksi Dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bireysel Araç Kullanan Kişilerin Şehir İçindeki Ulaşımlarını Hızlandırmak Amacıyla Oluşturulan 'Deniz Taksi Projesi' ile İlgili İhale Sürecini Başlattıklarını Bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bireysel araç kullanan kişilerin şehir içindeki ulaşımlarını hızlandırmak amacıyla oluşturulan ''Deniz Taksi Projesi'' ile ilgili ihale sürecini başlattıklarını bildirdi.

Projenin tanıtımı amacıyla İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Topbaş, 4 yıllık süre içinde yapılan 11 katrilyon liralık yatırımın yüzde 56'sının ulaşıma harcandığını kaydetti.

Topbaş, 2004 yılında 237 bin kişi deniz ulaşımını kullanırken, bugün bu sayının 407 bine çıktığını ifade etti.

Bu sayının, bu alanda alınan mesafenin ciddi bir göstergesi olduğunu vurgulayan Topbaş, ''Gelinen noktada 10 yolcu kapasiteli, saatte 18 deniz mili hız yapabilen, 27 iskelede ilk etapta 6 tekne ile hizmet verebilecek bir sistemin ihale sürecini başlatıyoruz. Vatandaşlarımız günün 24 saati bulundukları en yakın iskeleye deniz taksiyi isteyebilecek ve böylelikle denizi kullanabilecek'' dedi.

Topbaş, İstanbul halkının yaklaşık 8 ay sonra deniz taksilerle tanışacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title