Haberler

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal Açıklaması

Akçakoca Atatürkçü Düşünce Derneği'nin davetlisi olarak Akçakoca'ya gelen İstanbul Barosu Başkanı Av.Doç.Dr.Ümit Kocasakal, öğretmenevinde "Anayasa ve Gündem" konulu bir sunum yaptı.

Akçakoca Atatürkçü Düşünce Derneği'nin davetlisi olarak Akçakoca'ya gelen İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, öğretmenevinde "Anayasa ve Gündem" konulu bir sunum yaptı.

Yoğun bir katılımın olduğu konferansa, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, CHP ve MHP İlçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ADD Akçakoca Şube Başkanı Zekeriya Yanmaz, yaptığı açılış konuşmasında Kabasakal'ın yoğun programı arasında Akçakoca'ya gelişinin bir fedakarlık olduğunu belirterek, susan ve susturulan bir toplum oluşumuna doğru süratle gidişin tehlikelerine dikkat çekti.

Ümit Kocasakal ise, Akçakoca'da olmasının fedakarlık olmadığını belirterek, "Ben her zaman olduğu gibi bir görev addederek vazife uğruna geldim. İnsanoğlu bazen vazife uğruna koşar, içeri düşer, yatar çıkar, düşer kalkar gerekirse ölür. Bu böyle bilinmeli. Her zaman halktan biri oldum ve öyle kalacağım" dedi.

Bugün işgallerin topla tüfekle yapılmadığını anlatan Kabasakal, şöyle konuştu: "Çok sinsi ve uzun vadede gerçekleştirilen sistemli bir çalışmayla ülkelerin genlerinin, bireylerin zihinlerinin işlenmesiyle yapılıyor. Bugün ülkemiz değerleriyle, ekonomisiyle, zihinsel bir işgalin altındadır.1991 yılında 141-142. maddelerle birlikte 163. maddenin yürürlükten kaldırılmasıyla bu işgal başlamıştır. Hiç kimsenin dikkatini çekmeyen tarihi ve çok önemli bir madde olan Cumhuriyetin 2 nolu kanunu Hıyaneti Vataniye de bu maddelerle birlikte kaldırılmıştır ve o gün bu günün taşlarının döşenmesine başlanmıştır"

Kendisinin bugünlerde aydın olarak nitelendirilmesini kabul etmediğini belirten Kocasakal, bugün gelinen noktanın kusurunu halka yüklemenin büyük bir yanlış olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Halka ne verdiniz ki bu yükü ona yüklüyorsunuz. GDO kadar tehlikeli GDA'lar Genetiği Değiştirilmiş Aydınlar ve daha önemlisi GDS'ler Genetiği Değiştirilmiş Solcular vardır. Ortalık aymaz aydınlarla dolu. Bunlar Irak'ı hiç konuşmazlar. 30 yıldır iktidardaki Mübarekleri, Kaddafileri bir gecede diktatör ilan eder, 12 Eylül günlerinde araziye uyup bugün yargılamaya kalkarlar. Bizler gibi yürekli ve inançlı olanlar ise 12 Eylül'ü, 13 Eylül'de yargılar ve sonuçlarına katlanır"

24 Ocak Kararları'nın 61 Anayasası ile uygulanamayacağına hükmeden egemenlerin ülkeyi hızla 12 Eylül sürecine taşıdığına vurgu yapan Kocasakal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okyanus ötesi dahil birçok taşeron görev başındadır. Yollarındaki en büyük engel yargıyı

tırpanlamış ve yanlı bir hale getirmişlerdir. Ancak şunu gözden kaçırmaktalar. Bu millet her zaman egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunun bilincindedir. Asla umutsuz ve çaresiz değildir. Üniter yapının bozulmasına yönelik girişimler, bağımsızlığını tehlikeye düşüren girişimlere asla taviz vermez"

Ümit Kocasakal sunumunda, Özel Yetkili Mahkemelere de değindi. ÖYM'lerin DGM'lere rahmet okuttuğunu, TSK'nın kurumsal kimliği üzerinde oyunlar oynandığını ifade eden Kocasakal, sözlerine şöyle devam etti: "Yeni bir anayasa, darbe sonrası, rejim değişikliğinde ya da yeni bir devlet kurulduğunda yapılır. Siz neyin yeni anayasasını yapıyorsunuz. Bu ihtiyaç nereden çıktı. Asıl hedef değiştirilemez ilk 4 maddedir."

Kocasakal, sunumunu tamamlamasının ardından soruları yanıtladı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

istanbul barosu ümit kocasakal akçakoca Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title