Haberler

İspanya'da Bask'taki İktidar Partisinden Eta'ya: "Silahlarını Bize Bırak"

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask özerk yönetiminde iktidarda olan Bask Milliyetçi Partisi (PNV) Genel Başkanı Andoni Ortuzar, ETA'ya "Silahları İspanyol hakimiyetine değil, bize bırak" çağrısında bulundu.

PNV lideri Ortuzar, katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada, Ekim 2011'de silahlı faaliyetleri bırakma kararı alan ancak henüz silah bırakmayan ETA'ya çözüm önerisi sundu.

"ETA'nın, Bask kurumları ya da Bask'ın temsilcileri varken neden silahlarını İspanyol ordusu ya da jandarmasına teslim etmesi gerektiğini anlamıyorum" diyen Ortuzar, ETA'nın silah bırakmasının "kaçınılmaz bir zorunluluk" olduğunu vurguladı.

Bask bölgesindeki yeni süreçte İspanyol hükümetinin vereceği tepkinin çok önemli olmaması gerektiğini savunan Ortuzar, Bask bölgesindeki tüm siyasi partilerin, halkın ve uluslararası gözlemcilerin çözüm sürecine katılımına daha fazla önem verdiklerini kaydetti.

Ortuzar, " Madrid'e karşı kararlı ve sağlam duracağımız zamanlar gelecektir ama önce ETA, Basklı erkek ve kadınlara karşı yükümlülüğünü yerine getirmeli ve silah bırakmalıdır. ETA, süreci ileri götürmek için hiçbir şeyi ve hiç kimseyi beklememelidir" dedi. - Madrid

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Madrid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title