Haberler

İşadamı, Üniversitelilerle Sokak Hayvanlarını Besliyor

Güncelleme:

Adana'da işadamı Metin Yıldırım, üniversite öğrencilerinden bir grupla birlikte, sokak köpeklerine yiyecek dağıtıyor.

Adana'da bir gaz şirketinin bölge bayisi olan işadamı Metin Yıldırım ve eşi ile üniversite öğrencilerinden bir grup, aylardan bu yana haftanın 4 günü sokak köpeklerine yiyecek dağıtıp, sahipsiz köpeklerin en yakın dostları oldu. Sokak köpekleri, yiyecek getiren aracın sesini duyduğunda hemen belli bir noktada toplanmaya başladı.

Üyesi olduğu Doğayı ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (DOHAYKO) Sokak Hayvanlarını Besleme Etkinliği Koordinatörlüğünü üstlenen Metin Yıldırım, sokaklarda hala açlıktan ölen, kötü muamele gören hayvanlar olduğunu, bunun önüne geçebilmek için çalışma sürdürdüklerini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği araçla, üniversite öğrencilerinin de katılımı ile kuru mama ve sulu yemeklerle besleme yaptıklarını belirten Metin Yıldırım, şöyle dedi:

"Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte, haftanın 4 günü çaresiz sokak hayvanlarını besliyoruz. Bazı hayvanlarımızın yaralarını tedavi ediyoruz. Sokakta açlıktan ölen kadar, trafik terörüne kurban giden hatta tecavüze uğrayan sokak hayvanları bulunuyor."

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvan barınağında denetim sorumlusu olarak da gönüllü çalışma yürüten Metin Yıldırım, gönüllü çalışmalarını anlatırken şunları söyledi:

"Gönüllülerle birlikte, sokakta yaşayan kimsesiz ve çaresiz hayvanlara besleme yapıyoruz. Amacımız; sokakta yaşan hayvanların açlıklarını ve susuzluklarını gidermek. Ancak hayvan barınaklarında kalan hayvanlar da bizim için çok önemli. Bu barınaklarda çalışacak personelin gerçek anlamda hayvan sever olması gerekiyor. Burada çalışacak personel sayısı arttırılmalı ve ekipman da buna göre seçilmelidir. Hayvan koruma ve kontrol ekibi, hayvan refahını da denetleyen birime çevrilmeli ve buna uygun üniforma giymelidir. Engelli ve agresif hayvanlar için rehabilitasyon merkezi oluşturulmalı, hayvan hastalıkları ile de mücadele edilmelidir. Adana'ya bir hayvan morgu ve hayvan mezarlığı da en kısa zamanda oluşturulmalıdır. İnsanlar unutmamalıdır ki; Peygamber efendimiz 'Merhamet etmeyen, merhamete kavuşamaz' buyuruyor. Hayvanlara eziyet edenler bunu unutmamalıdır."

KÖPEKLERLE DOSTLUK

DOHAYKO'nun projesinde yer aldıktan sonra köpeklerle dostluklarının daha da arttığını belirten üniversite öğrencisi gençler de bu hizmetten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Şimdilik kentin kuzey bölgesinde bu hizmeti verdiklerini, sokaklara girdiklerinde köpeklerin kendiliklerinden toplandığını söyleyen gençler, hayvanların her birine birer isim verdiklerini, karınlarını doyurdukları gibi bir süre onları sevip oynadıklarını anlatırken, "İnsanlar sokak köpeklerinden hiç korkmasın. Sevgi ile yaklaşsınlar yeter. Korkutmasınlar, önünden kaçmasınlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 677. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Dünya'ya benzeyen yeni bir gezegen keşfedildi? Gliese 12 b özellikleri neler? Trakya'ya nükleer santral mi yapılacak? Nükleer santral nereye, ne zaman yapılacak? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 64. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title