Haberler

İş Sanat 10 Ocak'ta Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ı Anacak

İş Sanat 10 Ocak Cuma gecesi, sanat hayatı boyunca abdallık geleneğini yaşatan Neşet Ertaş'ın anılacağı özel bir geceye ev sahipliği yapacak.

İş Sanat 10 Ocak Cuma gecesi, sanat hayatı boyunca abdallık geleneğini yaşatan Neşet Ertaş'ın anılacağı özel bir geceye ev sahipliği yapacak. İş Sanat, türkünün ve bağlamanın ikonu, saz, söz ve ses ustası, Neşet Ertaş'ı dostlarının sesiyle çok özel bir konserle anacak. 2012 yılının Eylül ayında aramızdan ayrılan Neşet Ertaş son olarak İş Sanat'ta 2010 yılında bir konser vermişti. Dostlar Neşet Ertaş söylüyor başlığını taşıyan ve Olgun Şimşek, Can Dündar, İsmail Altunsaray, Cengiz Özkan ve Kardeş Türküler'in sahne alacağı özel gece "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş'a bir saygı duruşu niteliğinde olacak. Küçük yaşlardan itibaren, kendisi de bir halk ozanı olan babası Muharrem Ertaş'ın yanında yetişen Neşet Ertaş, maddi ve manevi nice güçlüklerle dolu 50 yıllık sanat yaşamı boyunca Orta Anadolu bozkırlarının bin yıllık hüznünü sazı ve türküleriyle dinleyicilere aktardı. Hayatı türküleri, türküleri de hayatı olan büyük usta, kaideleri yıkan tarzıyla halkın kalbinde taht kurdu. Ertaş'ın sözünü ve müziğini aynı anda düşünerek bestelediği ve gönülden söylediği türkülerin tınısındaki lezzetin bir diğer sırrı da, ustanın bağlamalarını oyma saz ustalarına özel olarak yaptırarak, perde aralıklarını kendi sesine göre ayarlamasından kaynaklanıyordu.

Konser saat 20.00'de başlayacak.Konserin bilet fiyatı 50 TL olarak açıklandı. Sınırlı sayıdaki öğrenci bileti ise 20 TL'den satılıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Olgun Şimşek Neşet Ertaş Can Dündar Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title