Haberler

İnnova, SPICE Belgesini TSE’nin Elinden Aldı

İnnova, TSE'den SPICE Sertifikası Alan İlk Şirket Oldu

Türkiye'nin önde gelen bilişim çözümleri firması İnnova, 450 kişiyi aşan mühendis kadrosuyla yurtiçi ve yurtdışında hızla büyürken, alanındaki yetkinliğini aldığı sertifakalarla pekiştiriyor.

Mühendislik süreçlerine verilen önemin öne çıkarıldığı uluslararası bir değerlendirme modeli olan ISO/IEC 15504 sertifikası SPICE (Software Process Improvement Cabability Determination / Yazılım Sürecinin İyileştirilmesi ve Yetenek Düzeyinin Belirlenmesi)için bir yılı aşkın süredir çalışmalarını sürdüren İnnova, denetim sürecini başarıyla tamamlayarak Türkiye'nin SPICE sertifikalı ilk şirketi oldu. Alınan bu sertifika ile uluslararası standartlardaki yazılım süreç yönetim modelini belgeleyen İnnova, sertifa kapsamındaki standartlar konusunda yetkinliğini ortaya koydu. Söz konusu standart belgesi, TSE'de düzenlenen törende, Enstitü Genel Sekreteri Ahmet Pelit tarafından INNOVA Bilişim Çözümleri Şirketi Genel Müdürü Ümit Atalay'a verildi.

Ahmet Pelit burada yaptığı konuşmada, SPICE standardı ile Türkiye'de ciddi bir adımın atılmış olacağını, dünyadaki benzer uygulamaların ülkeye getirilmesi için bundan sonra da çalışmalarının aralıksız süreceğini söyledi.

INNOVA Bilişim Çözümleri Şirketi'nin Genel Müdürü Ümit Atalay da bu standardın hem kendileri hem de endüstrileri için gurur verici bir adım olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

''Gerçekten ülkemiz için önemli bir adım attık. 17 ülkeye proje satıyoruz ve çevre ülkelerle onların sistemlerini tasarlar hale geldik. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar için SPICE standardı son derece önemli bir kriter. Bu standartlar ve sertifikasyon hem bireysel bazda hem şirketler bazında hem de devletin diğer birimleri bazında Türkiye için kaçınılmaz bir adım. Bu pazarda var olmamızın koşulu bu. Dolayısıyla yaptığımız hizmet ülkemiz için çok önemli''

SPICE standardına ilişkin çalışmalarının INNOVA Şirketi ile başladığına dikkat çeken TSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanı Mehmet Çetin ise ''Yazılım sektörünün geliştirilmesi, milli olarak geliştirilen yazılımların pazarlanmasına katkı sağlamak ve uluslararası kriterlere uygun bir belgelendirme için katkı sağlamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

İnnova'nın uluslararası pazarlarda tanınabilmesi ve tercih edilmesi açısından büyük önem taşıyan bu sertifika, müşterilerine en iyi kaliteyi sunma taahhüdünü de destekliyor.

İnnova'nın SPICE sertifikası için yaşadığı denetim süreci, bu konuda gerçekleştirilmiş az sayıdaki başarılı değerlendirmeden biri olarak, 1 – 3 Eylül 2010 tarihleri arasında Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Yazılım Süreç İyileştirme ve İnnovasyon (EuroSPI2) 2010 Konferansı'nda sunulmuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title