Haberler

İlk Kadın Savaş Foto Muhabirine Ödül

'Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri' yarışması Genel Sanat Yönetmeni Genco Demirer, yarışmanın onur ödülünün Türkiye'nin ilk kadın savaş foto muhabiri 99 yaşındaki Semiha Es'e verileceğini açıkladı

Profesyonel ve amatör fotoğraf sanatçılarını buluşturan 'Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri' yarışması Genel Sanat Yönetmeni Genco Demirer, yarışmanın onur ödülünün Türkiye'nin ilk kadın savaş foto muhabiri 99 yaşındaki Semiha Es'e verileceğini açıkladı.

Genco Demirer, Hürriyet Gazetesi, Radyo D, Tempo ve CNN Türk başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen, Türkiye'nin en geniş kapsamlı ve bol ödüllü Türkiye Fotoğraf Sanatçısı Ödülleri için gün sayıldığını belirtti.

Demirer, 6 Haziran'da İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek gecede ana jüriyi oluşturan fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Prof. Yusuf Murat Şen, Türk halk müziği ve fotoğraf sanatçısı Arif Sağ, foto muhabiri Coşkun Aral, fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı, işadamı ve fotoğraf sanatçısı Serdar Bilgili, işadamı Ali Şen ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Uzmanı Derya Sarar'ın bir araya geleceğini, Gökhan Kırdar ve Aranjör Burak Yeter'in de gecede canlı performansları ile yer alacağını açıkladı.

Demirer, gecede, Türkiye'nin ilk kadın savaş foto muhabiri Semiha Es'e onur ödülü verileceğini kaydetti. 1912 doğumlu olan Semiha Es'in, dönemin ünlü gazetecisi Hikmet Feridun Es'in eşi olduğunu kaydeden Genco Demirer, "Kore Savaşı'na birlikte giderek, haberleri ve fotoğrafları Hürriyet Gazetesi aracılığıyla aktardılar.

Fotoğraf makinesi ile savaşı görüntülediği için hem Türkiye'nin hem de dünyanın ilk kadın savaş foto muhabiri unvanını aldı. Semiha Es, savaş sonrasında da her yere eşi ile beraber gitmiş, yapılan haberlerin fotoğraflarında yine Semiha Hanım'ın imzası yer almıştı" dedi.

Demirer, Semiha Es'e ödülünün rahatsızlığı nedeniyle 27 Mayıs'ta Beşiktaş'ta yaşadığı evinde verileceğini söyledi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title