Haberler

İHH Ümraniye'de Gazze için yürüyüş düzenledi

Güncelleme:

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve Filistin'in özgürlüğü için Ümraniye'de yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce kişi Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti ve İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ( İhh ) İnsani Yardım Vakfınca, Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve Filistin'in özgürlüğü için Ümraniye'de yürüyüş düzenlendi.

Ümraniye Sondurak Camisi'nde kılınan akşam namazının ardından toplanan yüzlerce kişi, Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

Grup, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı, pankartlar açıp meşaleler yaktı. Santral Meydanı'nda toplanan kalabalık, tekbirler getirdi, Filistin'e destek sloganları attı.

Burada, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Gazze'de yaşamını yitiren, yaralanan ve saldırılardan etkilenenler için dua edildi.

Fransız aktivist Uluslararası Hukuk Profesörü Prof. Dr. Frank Romano, burada yaptığı konuşmada, Özgürlük Filosu'nun gururlu bir üyesi olduğunu belirterek, "Lübnan'da, Afrika'da, ABD ve Fransa'da Filistin için eylemler ve protestolar gerçekleştirdim. Filistin haricinde hiçbir yerde siz Türk insanları gibi İman ve mücadele ruhu görmedim. Filistin dışında işgale karşı savaşmak için bu kadar ruh sahibi hiçbir millet görmedim. İsrail'in vahşi Refah saldırısı yüzünden Gazze'ye hiçbir insani yardım, yiyecek ve içecek ulaşmıyor ve şu an Gazze'ye hiçbir yardım giremediği için, Özgürlük Filosu'yla insani yardımı Gazze'ye ulaştırmamız her zamankinden daha önemli." diye konuştu.

Amerikalı aktivist Mary Beth Brownlee ise Filistin'i sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Brownlee, Refah Sınır Kapısı'ndan açık geçiş talebinde bulunduklarını anlatarak, "Gazze Özgürlük Filosu için güvenli geçiş talebindeyiz. Biz insani yardımımızı direkt olarak Gazze'nin sahillerine ulaştıracağız. Gazzelilerin bizi beklediklerini biliyoruz. Biz üç şey talebindeyiz, Refah Sınır Kapısı süresiz olarak açılarak, ateşkes imzalanacak ve Özgürlük Filosu Gazze'ye ulaşacak. ABD askerleri Gazze sınırlarında üstler inşa ettiği için bu şu anlama geliyor, Gazze tam anlamıyla kuşatılmış durumda." şeklinde konuştu.

İhh İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Genç İHH Başkanı Muhammed Cihad Çelik, çağın en büyük soykırımına karşı vicdani, ahlaki ve imani sorumluluklarını yerine getirmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Soykırıma alışmadık, zulmü normalleştirmedik, meydanları yeniden doldurduk. İşgal rejimi kundaktaki bebeklere, çocuklara kurşun sıkarken, onların çığlıklarına bigane kalmayı reddettik. Özgür dünyanın halkları sokaklarda, meydanlarda, kampüslerde 'yaşasın küresel intifada' diyor. Bu eylemleri yapıyoruz, bu çalışmaları yapıyoruz, 'Neye yarıyor, kim duyuyor, Filistinlilerin haberi oluyor mu?' diye soruyorsanız eğer, onların size mesajı var: 'Yıkılmayın, usanmayın, devam edin, sesimiz olun' diyorlar. Bizim için çalışmaktan vazgeçmeyin, diyorlar. Biz mücadele ediyoruz, soykırıma direniyoruz, siz de bizim arkamızda olun, diyorlar. Şu anda her zamankinden daha fazla zulme karşı mücadeleyi sürdürmek zorundayız."

Eylem konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Ümraniye İsrail Gazze İHH Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title