Haberler

Huzur Evi Sakinlerinden 'El Emeği Göz Nuru' Sergisi

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı, Edirne Merkez Huzurevi Müdürlüğü bünyesinde hizmet almakta olan yaşlılar, “El emeği, göz nuru ürünleri” Edirne’de faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinde sergiledi.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı, Edirne Merkez Huzurevi Müdürlüğü bünyesinde hizmet almakta olan yaşlılar, "El emeği, göz nuru ürünleri" Edirne'de faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinde sergiledi.

Sergi açılışına Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Huzurevi Müdürü Tamer Tahmazoğlu, Halk Eğitim Müdürü Recep Kozan ve huzurevi sakinleri katılım sağladı.

Serginin açılışında yer alan ve huzurevinde kalan yaşlılar ile her gün bir araya gelen Usta Öğretici Nuray Doğar, sergi ürünlerini ziyaretçilere tanıttı. Usta öğretici Doğar, "Yaşlılarımız ile her gün farklı tasarımlar yapıyoruz. El emeği, göz nuru ürünler üretiyoruz. Bu ürünlerin içerisinde; kolyeler, küpeler, kısacası takı tasarımları, kumaşlardan yapılmış ürünler, ahşap ürünler, biblolar, el işi ile yapılabilecek her türlü ürün sergimizde yer almakta, ayrıca eskimiş ve atılmaya yüz tutmuş sandık ve ahşap ürünlerin de onarılarak, çeşitli süslemeler ile dekoratif anlamda geri kazandırıyoruz daha sonra Huzurevimizin tanıtım salonunda ve farklı zamanlarda gerçekleştirdiğimiz sergilerde bu ürünleri sergiliyoruz. Yaşlılarımız yapmış olduğu ürünleri sergilemekten de oldukça mutlu oluyorlar" dedi.

Edirne Huzurevi Müdürü Tamer Tahmazoğlu da yaptığı konuşmada, "Huzurevinde kalan yaşlılarımızın hayatlarına sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlamamız gerekiyor. Dolayısıyla yaşlılarımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, toplumla bütünleşmeleri ve toplumla uyumlu olarak yaşamaları konusu bizim için önem arz etmektedir. Yaşlanma doğal bir süreçtir, bu dönemde insanların fiziksel sorunları kadar psikolojik ve sosyal uyum sorunlarıyla da ilgilenme ihtiyacımız var. İl Müdürlüğümüz ile birlikte ortaklaşa planladığımız hizmetler, yaşlılarımız için hem sağlıklı hem de sosyal bir yaşamı desteklemektedir. Böylece yaşlılarımız yaşamlarında, soyutlanmadan mutlu bir yaşam sürdürebilmektedir. Bugün burada bu anlattıklarımın bir parçası olan sergimizi açtık. Huzurevinde kalmakta olan yaşlılarımız boş vakitlerinde el işleri uğraşarak ortaya güzel ürünler ortaya koymaktalar. Farklı zamanlarda bu ürünlerimizi sergiler açarak Edirne Halkı ile buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise, "Bizlere emanet edilen yaşlılarımızın, toplumsal hayattan kopmadan, daha kaliteli bir yaşam sürebilmeleri için sürekli olarak sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler sürdürmekteyiz. Amacımız kurum bakımındaki yaşlıların, yalnızlık duygusuna kapılmadan insanlarla iç içe yaşamlarını devam ettirmeleri ve toplumsal hayattan kopmamalarıdır. Yaşlısına sahip çıkmayan toplumların geleceğe güvenle bakma şansı yoktur. Farklı zamanlarda düzenleyeceğimiz sergilerde Edirne Halkını yanımızda görmek istiyoruz. Yaşlılara saygının özel günler ile sınırlandırılmaması, yıl boyunca olması dileğiyle, serginin açılmasına vesile olan herkese, alışveriş merkezi yetkililerine, bizlere burada her türlü imkanı sağlayan esnafımıza ve el emeği, göz nuru ürünlerde emeği olan yaşlılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Merkez Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title