Haberler

Hürriyet'e Saldırı Norveç Basınında

Hürriyet Gazetesine üst üste yapılan saldırılar Norveç medyasında geniş yankı yarattı.

Hürriyet Gazetesine üst üste yapılan saldırılar Norveç medyasında geniş yankı yarattı. Norveç'in en yüksek tirajlı VG gazetesi "Türk gazetesini basmaya çalıştılar: "O insanlar içeri girmiş olsalardı ben şimdi ne olacaktım, ne olacaktık bilmiyorum" manşeti ile Hürriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Sedat Ergin'in CNN Türk ekranlarında yaptığı konuşmaya geniş yer verdi.

"Ben şu an bir demokraside gazetecilik yaptığıma inanmıyorum" diyen Ergin'in sözlerine de yer veren gazete, "Yaklaşık 100 kişilik grup Hürriyet Gazetesi'ni basma girişiminde bulundu. Çok sayıdaki güvenlikçiler göstericilere mani olmaya çalıştı ama göstericiler ellerindeki sopa ve taşlarla kapı ve camları kırdılar. Binada çalışanlar büyük bir endişe yaşadılar. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, CNN-Türk televizyonuna çıkarak, 'O insanlar içeri girmiş olsalardı ben şimdi ne olacaktım, ne olacaktık bilmiyorum Gazetenin Ankara bürosu da basılmak istendi' dedi" ifadelerini kullandı.

Gazete, Başbakan Davutoğlu'nun medya ve parti binalarına saldırıların kabul edilemez olduğunu dair açıklamalarına da yer verdi.

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG DE KINADI

VG Gazetesi, NATO genel sekreteri Jens Stoltenberg'in de Türkiye'de asker, polis ve sivillere yönelik terör saldırılarını kınadığına dikkat çekerek "Terörün hiçbir şekilde savunması olamaz" sözlerine yer verdi. Gazete ayrıca Türkiye'ye gidecek turistleri de olaylara karşı uyardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Ergin Hürriyet Norveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title