Haberler

HSYK Kanun Teklifi Görüşmeleri Tartışmayla Başladı

Madde görüşmelerine geçilmeden önce İyimaya,çalışmaların hayırlara vesile olmasını diledi ve saat 14.00'da komisyon toplantısını açtı.

Madde görüşmelerine geçilmeden önce İyimaya,çalışmaların hayırlara vesile olmasını diledi ve saat 14.00'da komisyon toplantısını açtı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay komisyonda söz alarak, iktidar partisinin bu teklifi sayısal nitelik gücüyle oldu-bittiye getirmemesini temenni ettiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, MHP olarak biz burada milletin iradesiyle bulunduklarını belirterek, burada sözden başka bir güçlerinin olmadığını söyledi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise 'Maalesef 2 gündür tartışmalarda dışarıyı yansıyan yumruk ve tekmedir. Dışarıya yansıyan adalet anlamına tek mesaj yoktur. İktidar ile ana muhalefet partisini bir dur demeye çağırıyoruz. 'dedi.

EMİNAĞAOĞLU'NA TEPKİ

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, dünkü tablonun yaşanmaması için bir söz istiyorum.Sağlık durumum nedeniyle burada olacak durumda değilim. Ne zaman söz vereceksiniz diyerek Adalet Komisyonu Baykanı Ahmet İyimaya'dan izin istedi. Ancak İyimaya söz hakkı olmadığını söyledi. Bunun üzerine AK Partili vekiller bu isteğe tepki ve 'Otur yerine,sen kimsin.çık dışarı konuşmayacak o.' dedi. Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi ve AK Parti Milletvekilleri İyimaya'nın üzerine yürüdü. Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi ve itişmeler yaşandı. CHP'li ve AK Partili milletvekilleri tartıştı.Bu sırada İyimaya, bir gazete manşetini salonda açarak göstermek isteyince, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Yapma' diye tepki gösterdi. Ardından da gerilim iyice arttı. Araya giren diğer milletvekilleri ortamı yumuşatmaya çalıştı. Ardından da komisyon başkanı İyimaya'yı dışarı çıkarttı. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri İyimaya'yı dışarı çıkarttı. Ancak tartışma koridorda da devam etti. Araya girenler tartışmayı sonlandırdı ve İyimaya meclisten çıktı. Komisyon başkanı da görüşmelere ara verdi.

Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,(DHA)-

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet İyimaya Engin Altay Oktay Vural Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title