Haberler

Hinduların Makar Sankranti Festivali Agartala'da Kutlandı

Güncelleme:

Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Tripura eyaletinin başkenti Agartala'da insanlar, Hinduların Makar Sankranti festivali öncesinde evlerinin önünde rangoli yapma geleneğini sürdürüyor. Rangoli, girift zemin süslemeleri olan sanatsal formları ifade ediyor. Hinduların en çok şans getirdiğine inandığı festivallerden biri olan Makar Sankranti, Hindistan'ın hemen hemen her yerinde çok çeşitli kültürel biçimlerde büyük bir bağlılık, coşku ve sevinçle kutlanıyor.

AGARTALA, 16 Ocak (Xinhua) -- Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Tripura eyaletinin başkenti Agartala'da insanlar, Hinduların Makar Sankranti festivali öncesinde evlerinin önünde rangoli yapma geleneğini sürdürüyor. Rangoli, girift zemin süslemeleri olan sanatsal formları ifade ediyor.

Hinduların en çok şans getirdiğine inandığı festivallerden biri olan Makar Sankranti, Hindistan'ın hemen hemen her yerinde çok çeşitli kültürel biçimlerde büyük bir bağlılık, coşku ve sevinçle kutlanıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Festival Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title