Haberler

'Her Öğrenciye Bir Fidan Kampanyası' Akü'de Hayata Geçirildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Her Öğrenciye Bir Fidan' kampanyası kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer kampusünde ağaç dikim töreni gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Vali...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Her Öğrenciye Bir Fidan' kampanyası kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer kampusünde ağaç dikim töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene Afyonkarahisar Vali Vekili Ali Osman İşşen'in yanı sıra AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, daire müdürleri, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, projenin talimatının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldiğini Türkiye'deki tüm üniversitelerde öğrenim görmekte olan 5 milyon öğrencinin her biri adına üniversite bahçelerinde fidan dikimi yapılacağını kaydetti. Ateş, "Bizler de şuanda bu proje kapsamında Afyonkarahisar'da fidan dikimi programı için toplanmış bulunmaktayız. Afyon Kocatepe Üniversitemizde öğrenim gören 40 bin öğrenicimiz için içlerinde ardıç, badem, dişbudak, iğde, akçaağaç ve akasya türlerinden fidanların dikimi yapacağız. Üniversite içerisindeki toplam 800 dekarlık alanı bu fidan dikimi projesi kapsamında ağaçlandırmış olacağız. Fidan türleri arasında bulunan 25 bin iğde ağacı sayesinde hem öğrencilerimiz önümüzdeki yıldan itibaren iğdeleri yiyebilecek, hem de üniversitemiz bu iğdeleri piyasada satabilecektir. Bu hizmet ülkemiz hatta dünyamız için çok önemli olup Allah'tan hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" diye konuştu.

800 DEKARLIK ALANA FİDAN DİKİMİ YAPILACAK

Törende konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, şunları söyledi:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ülkemizi ağaçlandırma, yeşil alanları artırma çalışmaları en üst düzeyde sürdürülmektedir. Bu kapsamda, Orman ve Su işleri Bakanlığı ile 40'ı aşkın üniversite arasında imzalanan 'Ağaçlandırma Protokolü' kapsamında, üniversitelerde okuyan 5 milyon öğrenciyi dikkate alarak her öğrenciye bir fidan dikme kampanyası ülke genelinde başlatılmış bulunmaktadır. Üniversitemiz Ahmet Necdet Sezer kampusünden başlayarak fidan dikimine uygun alanlar tespit edilmiştir. İçinde bulunduğumuz merkez kampusünde 800 dekarlık alana fidan dikimi planlanmış olup, bugün ilk parsele ağaç dikimine başlıyoruz. Başta Üniversitemiz ve ülke genelinde yapılan bu uygulama ile kısa sürede kampüslerimizin ağaçlandırması ve yeşil alanlar oluşturulması ile yaşanılabilir çevre meydana getirilmesi hedeflenmektedir."

Konuşmaların ardından fidan dikimi için hazırlanan alana Vali Vekili Ali Osman İşşen ve protokol üyeleri tarafından fidan dikimleri gerçekleştirildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Necdet Sezer Mustafa Solak Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title