Haberler

Hayvanat Bahçesi Sakinlerine Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hayvanat Bahçesinden görüntü Maymun'a ağız ve diş sağlığı yapılması Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ile röportaj Hayvanat bahçesi sakinlerine ağız ve diş sağlığı bakımı Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi sakinlerine, düzenli ağız ve diş sağlığı bakımı yapılıyor Son kontrollerde diş taşı görülen bir maymun da tedavi sonucu sıkıntısından kurtuldu Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler: "Diş taşlarından kurtulan hayvanlarımız, yemini daha rahat yiyor ve sindirimde sıkıntı yaşamıyor" ORHAN ÇİÇEK - Gaziantep Hayvanat Bahçesi sakinlerinin ağız ve diş sağlığının korunması için düzenli kontroller gerçekleştiriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hayvanat Bahçesinden görüntü

Maymun'a ağız ve diş sağlığı yapılması

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ile röportaj Hayvanat bahçesi sakinlerine ağız ve diş sağlığı bakımı

Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi sakinlerine, düzenli ağız ve diş sağlığı bakımı yapılıyor

Son kontrollerde diş taşı görülen bir maymun da tedavi sonucu sıkıntısından kurtuldu

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler:

"Diş taşlarından kurtulan hayvanlarımız, yemini daha rahat yiyor ve sindirimde sıkıntı yaşamıyor"

ORHAN ÇİÇEK - Gaziantep Hayvanat Bahçesi sakinlerinin ağız ve diş sağlığının korunması için düzenli kontroller gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda 300 türde 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bölge illerin yanı sıra komşu ülkelerden gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Her yıl çeşitli projelerle ziyaretçi sayısının artırıldığı hayvanat bahçesini, geçen sene 3 milyona yakın kişi gezdi.

Daha fazla ziyaretçi ağırlamayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da hayvanlar için rahat yaşam alanı oluşturmaya çalışıyor.

Hayvanların ağız ve diş sağlığına yönelik bakımları da ihmal edilmiyor. Hastalık tespit edilenler, bahçedeki hayvan hastanesinde veteriner hekimlerce tedavi ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine, bahçedeki hayvanların rutin sağlık kontrollerinin yanında diş taramalarını da yaptıklarını söyledi.

Özellikle et yiyen hayvanlarda zaman zaman diş taşı oluştuğunu dile getiren Özsöyler, "Buna bağlı olarak da hayvanlarda yem almada güçlük ve sindirim sistemi bozuklukları meydana geliyor" dedi.

Özsöyler, hayvanlardan en çok maymun ile aslan ve kaplan gibi yırtıcılarda diş taşı oluştuğunu bildirdi.

Tedaviyi bahçede oluşturulan hayvan hastanesinde kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirten Özsöyler, şunları kaydetti:

"Son yaptığımız kontrollerde velvet türü bir maymunda diş taşı tespit ettik. Kafesinden aldığımız maymunu, sedyeyle hayvan ambulansına, onunla da hastanemize taşıdık. Uzman ekibimizle, lokal anestezi altında havyanın diş taşı temizliğini yaptık ve aynı şekilde kafesine gönderdik. Şu anda hayvanın genel durumu çok iyi. Diş taşlarından kurtulan hayvanlarımız, yemini daha rahat yiyor ve sindirimde sıkıntı yaşamıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title