Haberler

Hayrunisa Gül Sergi Açılışına Katıldı

'Sevgiyi Arayış' İsimli Tezhib Sergisi Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrunisa Gül'ün Katılımıyla Açıldı.

'Sevgiyi Arayış' isimli tezhib sergisi Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül'ün katılımıyla açıldı.

Tezhib sanatçısı Münevver Üçer'in Mevlana yılında 'Sevgiyi Arayış' isimli sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açıldı. Açılışa Hayrunisa Gül'ün yanı sıra, İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş da katıldı. Serginin açılışını, Neval Güler ve Özleyiş Topbaş ile birlikte yapan Hayrunisa Gül, emeği geçenlere teşekkür etti. Gül, "Her toplum kendini ifade edebilmek için sanatı kullanır. Geleneksel sanatlarımız sabırla,

özenle yüzyıllar boyu nakış nakış işlenmiştir. Burada tezhib sanatına çağdaş bir anlayış getiren Münevver Hanım'ı kutluyorum" dedi. Münevver Üçer ise Mevlana yılının önemine değinerek, "Dünyada şu an savaş ve kargaşa var. Ancak dostluk olmasını ümit ediyorum. Ben de tezhiblerimle dostluk ve barışı yansıtmak istedim" diye konuştu.

Açılışın ardından Hayrunisa Gül ve katılımcılar sergiyi gezdi. Özleyiş Topbaş, Hayrunisa Gül'e Münevver Üçer'in lale motifli eserini hediye etti.

(ÖFA-EY-EY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title