Haberler

Hayata Dönüşüm Yolunda Pedalla Avrupa Zirvelerine

Organ bağışına dikkat çekmek için 8 Avrupa ülkesini turlayan ve sekiz dağ tırmanışının altısını zirveyle sonuçlandıran İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) üyesi 8 kişi, bir aylık turunu tamamladı.

Organ bağışına dikkat çekmek için 8 Avrupa ülkesini turlayan ve sekiz dağ tırmanışının altısını zirveyle sonuçlandıran İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) üyesi 8 kişi, bir aylık turunu tamamladı. Tur, Sultanahmet Meydanı'nda İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucunun da katıldığı bir programla sona erdi.

Sultanahmet Meydanı'ndaki Alman Çeşmesi önünde düzenlenen programda İDADİK üyelerini İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu karşıladı. Grup üyeleri için programda kahvaltı ikram edildi.

Daha sonra basın açıklaması yapan Dokucu, bu tür faaliyetleri önemsediklerini ancak ülkemizde organ bağışının yeterince önemsenmediğini, bu alanında Avrupa ülkelerinin gerisinde olduğunu ifade etti.

Dokucu, "Su insanlığa, doğaya hayat veriyor. Organ nakli de hayattan umudu azalmış ve ölüme ramak kalmış insanlara tek umut kaynaklarıdır. Nitekim ülkemizde 100 binin üzerinde bekleyen böbrek nakli bekleyen insanlarımız vardır. Ülkemizde milyon başına kadavrik, yani beyin ölümü gerçekleşmiş insanlardan organ bağışı konusunda elde ettiğimiz veriler, Avrupa ile karşılaştırıldığında olağanüstü derecede düşük. Bu veri, Türkiye'de bir milyon kişiye 3 ile 4 donör arasında değişiyor. Avrupa ortalaması ise 25. Dolayısıyla bizden 7-8 kat daha fazla organ nakli konusunda alt yapıları ve insan kaynakları var. Organ nakli, hayattan umudu azalmış insanların umut kaynağıdır Bu nedenle yapılan bu sportif aktivitenin organ naklinde organ bağışına dikkat çekmesi açısından önemlidir Bu açıdan ekibin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İDADİK Yönetim Kurulu üyesi ve bisiklet ekibinin lideri Adnan Öztaş ise

"Hayata Dönüş Yolunda Pedalla Avrupa Zirvelerine faaliyetimize geçen 29 Temmuzda Sultanahmet'te başladık. Aradan geçen 32 gün sonra yine burada faaliyetimizi sonlandırmış bulunmaktayız. Programımızın yüzde seksenini gerçekleştirebildik hava muhalefeti nedeniyle. Dolayısıyla 8 ülkenin topraklarından bisikletle geçerek yaklaşık 2 bin kilometre mesafe kat ettik. Aynı zamanda 8 ülkenin dağına tırmanışımızı zirveyle sonuçlandırdık. Özellikle organ bağışına dikkat çekmek için düzenlediğimiz etkinlik Avrupalıların dikkatini çok çekti" şeklinde konuştu.

Kulüp üyesi ve aynı zamanda ekibin doktoru Yavuz Doğan da, "Hayata Donuş Yolu" kavramının kendileri için önemli bir kavram olduğunu belirterek, "Organın bağışlanması, bağışla başlayan ve biten bir süreç değil, o kişinin ikna edilmesi de gerekiyor. Bu nedenle organın alınması ve kişiye verilmesi, kişinin tekrar hayata döndürülmesi aslında oldukça zorlu ve iyi bir ekip çalışması gerektiren bir süreçtir. Bu açıdan etkinliğimizin buna dikkat çekmesinin başarılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Program sonunda İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu tarafından İDADİK üyelerine onur belgesi ve çiçek verili.

Organ Nakli Koordinatörleri Derneği'nin de (ONKOD) destek verdiği bisiklet turu kapsamında, Adnan Öztaş, Yavuz Doğan, Yusuf Genç, Ahmet Kırcalı, Müjgan Öztaş, Dürdane Seringeç, Ali Ekber Güneş ve Kağan Kiriş'ten oluşan grup, 32 günde 8 Avrupa ülkesini gezerek yaklaşık 2 bin kilo metre yol kat edip 8 dağın zirvesine çıktı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title