Haberler

Havai Elektrik Hatları Yer Altına İniyor

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi, BEDAŞ yetkisinde olan elektrik işlerine, Fen İşleri Müdürlüğü'nce kurulan Elektrik Büro ile destek oluyor.

İlçede oluşan elektrik sıkıntılarına daha hızlı çözüm sağlamak adına birlikte çalışmalar yürüten ekipler, havai hatların yer altına alınmasıyla ilgili görüştü. Toplantıda Nisan ayı itibariyle başlayan çalışmaların nasıl yürütüleceği tartışıldı.

Elektrikle ilgili sorunları bertaraf etmek için BEDAŞ ile her zaman diyalog halinde olan Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik Büro ekipleri, tekrar kolları sıvadı. İlçenin, günün şartlarına uygun, modern bir görünüme sahip elektrik hatları olması için masaya oturuldu. Sokaklardaki elektrik direklerinin ve havai kabloların yer altına indirilmesi konusu değerlendirildi.

Görüntü Kirliliği Ortadan Kalkıyor

Toplantıda Kavaklı, Gürpınar, Marmara, Adnan Kahveci Mahalleleri'nin belirli noktalarında bulunan orta, alçak gerilim ve havai hatların yer altına alınması projesinin hayata geçirilmesine karar verildi. Aydınlatma eksiği olan cadde ve sokakların işlemleri ve bakım-onarım çalışmalarının yapılması hakkında ortak kararlar alındı. Çalışmalarına Nisan ayı içerisinde başlanacak projenin, Eylül ayına kadar büyük çoğunluğunun bitirilmesi planlanıyor. Havai hatların kablolarının yer altına alınmasının ardından direklerin kaldırılması ve görüntü kirliliğinin ortadan kalkması, elektrik kesintilerinin ve enerji kaybının önlenmesi planlanıyor.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title