Haberler

Hamas iptal edilen seçimler için yol haritası belirlemek üzere adaylığı açıklanan siyasilerle görüşmeler yapıyor

Güncelleme:

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, iptal edilen seçimlere ilişkin bir yol haritası belirlemek üzere seçimlerde adaylığı açıklanan siyasi parti ve isimlerle görüştüklerini belirtti.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, iptal edilen seçimlere ilişkin bir yol haritası belirlemek üzere seçimlerde adaylığı açıklanan siyasi parti ve isimlerle görüştüklerini belirtti.

Hamas'a ait El-Aksa televizyonunda bir konuşma yapan Bedran, Filistin'de 22 Mayıs'ta yapılması planlanan genel seçimlerin ertelenmesinin ardından Filistinlilerin seçim haklarının çalınmasını istemediklerini belirtti.

Bedran, Hamas'ın, uygulanabilir bir yol haritası belirlemek için seçimlere katılacağı açıklanan partiler ve seçim listelerinde yer alan isimlerle görüşmelere başladığını ifade ederek, gelecek dönem için bir strateji belirlemek amacıyla tüm taraflarla gerçekçi diyalog kurmak istediklerini söyledi.

Filistin seçimlerinin yapılması gerektiği konusunda hem fikir olunduğuna dikkati çeken Bedran, diyaloğun Filistin birlik ve beraberliği için en sağlıklı ve en doğru yol olduğunu söyledi.

Devlet Başkanı Mahmud Abbas, önceki gün Filistinli Liderler Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in, Filistin seçimlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yapılmasına izin vermediğini belirtmiş ve Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin katılımı güvence altına alınıncaya kadar seçimleri ertelediklerini duyurmuştu.

Abbas söz konusu kararın, İsrail'i seçimler konusunda ikna etmeye yönelik tüm uluslararası çabaların başarısızlığından sonra alındığını vurgulamıştı.

Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 yıl aradan sonra İsrail işgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamıştı.

Kararnamede, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanı ve 31 Ağustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması öngörülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Hamas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title