Haberler

Güzelbey Yaşayan Tarihe Sahip Çıktı

Güncelleme:

Dr. Asım Güzelbey, Antep Harbi'nin canlı tanıklarından olan 110 yaşındaki adama sahip çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Antep Harbi'nin canlı tanıklarından olan 110 yaşındaki adama sahip çıktı.

Gaziantep'in Arıl Kasabası'na bağlı Kabasakız Köyü'nde yaşayan 110 yaşındaki Şeyho Geçici, Fransızların Antep'in işgalini tanıklık ettiğini anlattı.

Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın ile birlikte 'Yaşayan Tarihi Şeyho Geçici'yi köyünde ziyaret eden Güzelbey, yaşlı adamdan Antep'in Fransızlara karşı verdiği direnişin öyküsünü dinledi.

1903 yılında doğan Şeyho Geçici, o yılların bir kabus gibi olduğunu, ancak Atatürk'ün üstün gayretleri ile memleketin kurtulduğunu söyledi. Kendisinin o dönemde çocuk yaşta olduğunu ama o yıllarda Antep'in ne kadar zor şartlarda olduğunu bugün gibi hatırladığını ifade eden Geçici, İsmet İnönü döneminde ise şekerpancarı yediklerini belirtti.

Şeyho Geçici'den 110 yaşın sırrını dinleyen ve sağlık durumu ile ilgili bilgiler de alan Başkan Güzelbey, yaşlı adamın sağlık sorunun bulunduğunu ve Gaziantep'e getirip bir hastanede chek-up yaptıracağını söyledi.

Güzelbey, "Bu yaştaki insanlarda bir takım sağlık sorunları yaşanıyor. Biz de yaşlı amcamızı önümüzdeki hafta şehre getirip bir sağlık taramasından geçirelim istiyoruz. Geçmişin yaşayan tanıklarından olan Şeyho Dede yaşayan bir tarih. Böyle insanları artık görmek çok zor" diye konuştu.

Yaşlı çiftin sobalı evinde bir süre sohbet eden Güzelbey, köy muhtarından da yaşlı çift ve köyle ilgili bilgiler aldı.

Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın ise, herhangi bir geliri ve emekli maaşı olmayan Şeyho Geçici'ye emekli maaş bağlanacağını söyledi. Aydın, "Başkanımızın beni bilgilendirmesi ile konudan haberdar oldum. Bugün de geldik yaşlı amcamızı evinde ziyaret ederek sıkıntılarını dinledik. Allah kendisine uzun ömürler versin. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

7 çocuğu olduğunu ve torunlarının sayısını hatırlamadığı belirten 110 yaşındaki Şeyho Geçici, tüm çocuklarının şehir merkezinde yaşadıklarını belirtti. 90 yaşında olan eşi ile birlikte köyde yalnız yaşadığını vurgulayan Geçici, "Evimize kadar gelerek bizi ziyaret etmeniz beni mutlu etti. Allah sizden razı olsun, Allah da sizi mutlu etsin" diye dua etti.

Yetim büyüdüğünü ve kendisini kimsenin askerlik yapmak için çağırmadığını belirten Şeyho Geçici, ancak Antep Harbi'ni hatırladığını ifade etti. Herhangi bir geliri olmadığını, kulaklarının duymadığını söyleyen yaşayan tarih Geçici, uzun yaşamayı ise az yemek yemeye bağladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Asım Güzelbey Aydın Arıl Güncel Haberler

title