Haberler

Günter Wallraff Polis Korumasında

Almanya'da Radikal Dinciler Tarafından Tehdit Edilen Gazeteci ve Yazar Günter Wallraff (64), Polis Koruması Altına Alındı.

Almanya'da radikal dinciler tarafından tehdit edilen gazeteci ve yazar Günter Wallraff (64), polis koruması altına alındı.

Kölner Express gazetesi, Wallraff'ın, radikal dinci internet sitesi "İslamic News Center"da İslamiyet düşmanı olarak lanse edildiğini, bunun üzerine evinin polis tarafından koruma altına alındığını yazdı.

Sitede, "Bu kişiden şimdi İslamiyet'e karşı yeni bir saldırı geliyor. Köln kentindeki bir camide Salman Rüşdi'nin 'Şeytan Ayetleri' kitabından alıntılar yapacak" denildi.

Gazeteye açıklamalarda bulunan Wallraff, durumun zorluğuna dikkati çekerek, "Her türlü radikal insanlara karşıyım. Şansıma iyi bir makyajcım var. Bu sayede şimdilik tanınmıyorum, çünkü bir kez daha gizli olarak çalışıyorum" dedi.

Ehrenfeld semtindeki Türk camisinde okuma gününe her şart altında katılacağını ifade eden Wallraff'ın, bunun için önce Ankara'ya giderek, okuma metnini Diyanet İşleri Başkanlığına göstereceği kaydedildi.

Tüm Müslümanları okuma gününe davet eden Wallraff, "Müslüman komşularımla deneme amacıyla bir okuma günü yaptım. Kur'an-ı Kerim'i ve İslamiyet'i iyi bildikleri ve olayları doğru değerlendirebildikleri için bazı konulara güldüler bile" diye konuştu.

Wallraff, Almanya'da yaşayan Türk işçilerinin zorluklarını anlatabilmek amacıyla bir Türk işçisi kılığına girerek araştırmalar yapmış ve işçilerin yaşantılarını anlattığı "En Alttakiler" adlı kitabıyla Almanya'da geniş yankı uyandırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title