Haberler

Güney Sudan'dan İstanbul'a Hastalıklarına Çare Aramaya Geldiler

Haber Kamera.Yemek yedikten kısa bir süre sonra derin uykuya dalarak uzun süre uyuyan ve fiziksel gelişimleri yavaşlayan Güney Sudanlı Maguret Jachudu Frade (11) ve Kenaladu Aizek (15) tedavileri için İstanbul'a getirildi.

Haber Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL(DHA)

Yemek yedikten kısa bir süre sonra derin uykuya dalarak uzun süre uyuyan ve fiziksel gelişimleri yavaşlayan Güney Sudanlı Maguret Jachudu Frade (11) ve Kenaladu Aizek (15) tedavileri için İstanbul'a getirildi. Teşhisi konulmayan hastalığa yakalanan iki Güney Sudanlı çocuk Kimse Yok mu derneği tarafından Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Kahire'den İstanbul'a getirildi. Havalimanında dernek yetkilileri tarafından karşılanan Maguret Jachudu Frade ve Kenaladu Aizek'in sabah saatlerinde tedavisi için hastaneye götürüleceği öğrenildi. TEDAVİLERİN ARDINDAN SUDAN'A GÖNDERECEĞİZ

İki Güney Sudanlı çocuğun İstanbul'a getirilme süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kimse Yok mu Derneği Yurt Dışı yatırımlar sorumlusu Dr. Orhan Erdoğan şunları söyledi: 'Dernek olarak Güney Sudan'a gıda yardımı yapmak amacıyla gitmiştik. Orada sağlık bakanı müsteşarıyla yaptığımız görüşmelerde Güney Sudan içerisindeki bir bölgede sağlığı bozuk çocuklardan bahsetti. Günde 5-6 defa bu çocuklar sendrom geçiriyor ve bayılıyor. Bizde onlara yardımcı olabilmek amacıyla onlara iki çocuğu alıp Türkiye'ye getirelim orada tedavilerini gerçekleştirip tekrar Güney Sudan'a dönüp ülkede diğer çocuklara da ilaç yardımda bulunacağımızı söyledik. İnşallah önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bu çocukların tedavilerini tamamlayıp Sudan'a götüreceğiz. Bu çocukların rahatsızlıklarından dolayı fiziksel gelişimleri yavaşlıyor. Bunun gibi o bölgede binlerce çocuk var."

TÜRK DOKTORLARI ÇOCUKLARIMIZI İYİLEŞTİRECEK

Güney Sudan Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Felix Lado Johnson ise, 'Bu çocuklarımız 6 yıldan bu yana rahatsızlıkları var. yaşı 15 olmasına rağmen büyüyemiyorlar ve yemek yedikten sonra derin bir uykuya dalıyorlar. Biz Türkiye'ye ve Kimse Yok mu Derneği'ne çok teşekkür ediyoruz. Bize yardımcı oldular ve çocukları Türkiye'ye getirdiler. Türk doktorların katkılarıyla bu çocuklarımız iyileşecek. Mutlu günleri inşallah hep birlikte yaşacağız" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları İstanbul Türkiye Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title