Haberler

Gündem / 5 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Anayasa Mahkemesinde ant içme töreniAnayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in ant içme törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Anayasa Mahkemesinde ant içme töreni

Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in ant içme törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Başbakan Yardımcısı Şeyh Ali Bin Halife El Halife'yi ve Rolls-Royce CEO'su Warren East'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.15/14.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avustralya'da Viktorya Eyalet Parlamentosu ile Türkiye-Avustralya Dostluk Anıtı'nı ziyaret edecek.

(Melbourne) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvica Dacic ile Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan'ı ayrı ayrı kabul edecek, partisinin genel merkezinde düzenlenecek MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00/15.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye Yeşilay Cemiyetince Cerrahpaşa'da gerçekleştirilecek YEDAM Genel Merkezi'nin açılış törenine iştirak edecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul 5. Levent Projesi Dahilinde Kentsel Dönüşümle Yapılan 400 Konutun Kura Çekim Töreni"ne katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de Havza Bazında Hassas Alanların ve Su Kalitesi Hedeflerinin Belirlenmesi Projesi"nin kapanış toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, partisinin Ar-Ge Başkanlığı İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda, Kişisel Verilerin Korunması Kuruluna üye seçimi yapılacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Japonya'daki temasları kapsamında Bilim ve İnovasyon Ulusal Müzesini, NEC firması Sergi Salonu'nu, Japon Uzay Araştırma Merkezini ziyaret edecek.

(Tokyo/Tsukuba) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan'da Milli Müzeyi, Altın Fonunu ve Türk Büyükelçiliğini ziyaret edecek, Türk işadamlarıyla görüşecek.

(Tiflis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Taşıt, Üst Yapılı Taşıt ve İş Makineleri Sektör Buluşmaları" ile TOBB Yönetim Kurulu toplantılarına katılacak.

(Ankara/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika'da Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de katıldığı Brüksel Afganistan Konferansı'na iştirak edecek.

Çavuşoğlu, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile resmi konutta baş başa ve heyetlerarası görüşme yapacak, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel/Ankara/18.00/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsveç Kralı 16. Carl Gustav ve Kraliçe Slivia, resmi ziyarette bulunduğu Almanya'da, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından askeri törenle karşılanacak.

(Berlin)

4- Nobel Komitesi, Nobel Kimya Ödülü'nün sahibini açıklayacak.

(Stockholm)

5- Gazze'ye Özgürlük Koalisyonu'nun organizesinde yola çıkan ve Gazze sularına yarın ulaşması beklenen Zaytouna gemisinin yolculuğu takip ediliyor.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Reyyan Ana Okulu açılışına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Johanna Wanka ile görüşecek?.

(Berlin)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR-SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda'da Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret edecek.

(Amsterdam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbolda Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye-Ukrayna maçına doğru

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçıyla ilgili Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

A Milli Takım, Ukrayna maçının son çalışmasını yapacak.

Ukrayna Teknik direktörü Andriy Shevchenko, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

Ukrayna, Türkiye maçının hazırlıklarını Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Konya/17.45/18.30/19.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ön eleme turu ilk maçında Canik Belediyespor, Rusya'nın Chevakata takımıyla karşılaşacak.

(Samsun/18.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 6. hafta maçları oynanacak.

ÖZEL HABER

1- "Türkiye'nin uluslararası sivil havacılıktaki başarısı tescillendi"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Türkiye, 1950 yılından bu yana 2 kere aday olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu'nun konsey üyeliğine 172 oyun 156'sını alarak seçildi"

"Böylesine önemli bir organın konsey üyesi olmak ciddi bir prestij. Artık sivil havacılık konusunda dünyanın karar alıcı ülkeleri arasına girdi"

"Türkiye, yaptığı atılımlarla sivil havacılıkta devler ligindeydi. Bu karar onu tescil etmiş oldu"

"Bugün artık görüyoruz ki Türkiye'de havayolu halkın yolu oldu"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

2- Enerjide "yeni nesil özelleştirme" dönemi

Özelleştirme İdaresi Başkanı Mehmet Bostan:

"Çayırhan-B linyit sahası ile başlayacak özelleştirme çok farklı nitelikte, belki 'yeni nesil özelleştirme' diyebileceğimiz bir çalışma. Açık eksiltme yöntemiyle fiyat yarıştırılarak gerçekleştirilecek özelleştirme, yatırımcılara farklı fırsatlar ve teşvikler sağlayacak bir metod olacak"

"Enerji Bakanlığının açıkladığı elektrik satışına konu baz bir fiyat üzerinden yatırımcıların yarıştırılacağı ihaleyi, 21 Kasım'da son tekliflerin alınmasın ardından hızla sonuçlandırmayı planlıyoruz"

"Amacımız 2017'nin başından itibaren yeni sahaları da yatırımcılara sunup Türkiye'nin linyit rezervelerinin daha verimli kullanılmasını sağlayarak yatırımcı ve kamu açısından fayda sağlamak"

"İhalelere yerli ve yabancı ilgisi bekliyoruz, özellikle Asya bölgesinden yatırımcılar linyit potansiyelimizi yakından izliyor"

(Nuran Erkul/Ankara)

3- "Bank Asya'da ödemeler tasfiye sonrasında"

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül:

"Banka Asya'da 2 milyar TL civarında mevduat var. 950 milyon lira düzeyinde sigortalı mevduat bulunuyor. Bunun dışındaki mevduatlar sigortalı değil. Bankanın bütün alacaklılarını tatmin edecek malvarlığı olduğunu tahmin ediyoruz"

"Bank Asya hissedarları hak sahibi. Bunlar ne zaman hak sahibi olacak? Tasfiye sonucunda... Bu tutar bütün hissedarlara payları ölçüsünde dağıtılacak. Terör örgütü ile irtibatlı olan kişilerle ilgili paralar bekletilecek"

"Asya Emeklilik'teki birikimlerin akıbeti... İnşallah satacağız. Birikimleri şirketi satın alanlar değerlendirecek. Devlet katkısını devam edecek"

"Offshore kararından Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin mutlaka vazgeçmesini umuyoruz. Milletin cebinden offshore'culara para ödeniyor. Bu durum bizi rahatsız ediyor. Bu kararın iptali için Yargıtay'a başvurduk. Offshore ödemeleri aşağı yukarı 1 milyar lirayı aşabilir"

"Bu yıl Hazine'ye 120 milyon dolar ödedik. 2001 yılından bugüne ödediğimiz toplam tutar 19 milyar dolara yaklaştı"

(Murat Birinci/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title