Haberler

Gül: "Sonuna Kadar Mücadele Edilecek"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıyla ilgili, "Bu tip terör saldırılarını şiddetle telin ediyorum.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıyla ilgili, "Bu tip terör saldırılarını şiddetle telin ediyorum. Bunları organize edenler ve arkasında olan zihniyetle Türkiye, sonuna kadar mücadele edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu Üyesi Cem Özdemir ve Yeşiller Partisi milletvekili Renate Künast'ı kabulü öncesinde, gazetecilerin soru sormasına fırsat vermeden İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

"Maalesef bugün İstanbul'da, ABD Başkonsolosluğu'na bir terör saldırısı olmuştur ve maalesef 3 polisimiz şehit olmuştur. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başta aileleri olmak üzere tüm polis camiasına ve milletimize sabır diliyorum. Bu tip terör saldırılarını şiddetle telin ediyorum. Bunları organize edenler ve arkasında olan zihniyetle Türkiye, sonuna kadar mücadele edecektir. Mücadele etmektedir. Terörle de hiçbir yere varılamayacağını herkes zaten görmüştür. Üzüntümüz büyüktür çünkü üç tane şehidimiz vardır." (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title