Haberler

Gtso Başkanı Çakırmelikoğlu Kosgeb'le Kazakistan'a Düzenledikleri İş Gezisini Değerlendirdi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğinde Kazakistan'a düzenlenen Ticari İş Seyahatinin değerlendirilmesi bugün kahvaltılı basın toplantısı ile yapıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğinde Kazakistan'a düzenlenen Ticari İş Seyahatinin değerlendirilmesi bugün kahvaltılı basın toplantısı ile yapıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Kara ve Ticari İş Seyahatine katılan işadamları gezinin çok yararlı geçtiğini söylediler.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu yaptığı konuşmada, "Bu tür ziyaretlerin esnaflarımıza, işadamlarımıza oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. İlimizde ticaret yapan işadamlarımızın dışarıdaki ülkelerde neler oluyor,işini büyütme anlamında neler yapabilir bunu göstermek gerekiyor, bizler bunun çabası içerisindeyiz. Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri ülkemiz açısından Avrupa'ya göre, diğer ülkelere göre bizim için bir fırsat ülkesi olduğunu düşünüyorum. Kazakistan gezisi ilede bir vesileyle bunu işadamlarımıza göstermiş olduğumuzu düşünüyorum. Yapılan bu ticari iş gezilerinin ülkemize, ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kazakistan'a yapılan Ticari İş Gezisi'nde Kafile Başkanı olarak yer alan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Kara ise "Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nın kurulduğundan bu yana en verimli Ticari İş Gezisi oldu. Kazakistan yeni kalkınmaya çalışan bir ülke ve bizden yaklaşık 30 yıl gerideler. Bu ülkeler bizler için en uygun ticaret yapabileceğimiz ülkeler. Biz Çin'e veya gelişmiş ülkelere malzeme satamayız ve yatırım yapamayız ama yeni kalkınmakta olan ülkeler bizler için en uygun ülkeler" diye konuştu.

Kara, "Kazakistan görüşmelerimiz sonrası sanayi kurulması üzerine bize teklifler geldi. Önümüzdeki aylarda bu teklifleri değerlendireceğiz. Ordu- Giresun Havaalanı yapıldığında bu yatırımların daha olumlu ve hızlı olabileceğini düşünüyorum. Ben 35'li yaşlarda olsaydım hiç düşünmez oralara yatırım yapardım. Şartları oldukça iyi ve orada yapılan bir şey başka bir ürün varsa bir başka ülkeden girişi yapılmıyor. Türk Cumhuriyetleri'ne gezilerimizi sürdürüp Giresun'da üretilen ürünlere pazar bulmak amacındayız. Giresun'da olmayıp da dışardan pahalı gelen malları daha ucuza Türkiye'ye sokmak gibi bir gayret içerisinde olacağız. Giresun küçük bir şehir ama artık küçük bir şehir olarak kalmamamız gerekiyor. Ufkumuzu genişletip pazar bulduğumuz yere balıklama atlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Kara Kazakistan Giresun Kosgeb Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title