Haberler

Girişimcilik Eğitiminin Startı Verildi

Güncelleme:

Etkinder, KOSGEB iş birliği ile girişimcilik eğitimi verecek ilk kadın derneği.

Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği ETKİNDER ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolle girişimcilik eğitiminin startı verildi.

İmzalanan protokolle ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' sonunda 30 bayan girişimci adayı sertifikayla birlikte projeleri kabul edildikten sonra, iş kurmaları için 27 bin TL hibe, 70 bin TL geri ödemeli destek alacak.

İmza töreninde konuşan KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, ETKİNDER gibi çok başarılı bir sivil toplum kuruluşu ile bu eğitimi düzenlemekten çok memnun olduklarını ifade etti. ETKİNDER Başkanı Canan ARIKAN ise ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile iş dünyasına yeni kadın girişimciler kazandırmak bizleri mutlu ediyor'' dedi.

Müracaatlardan sonra Eğitim Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek mülakatlarla eğitim için kırk yaşını aşmamış 30 girişimci aday belirlenecek. Toplam 60 saat sürecek eğitim; iş kurma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan konularını kapsayacak.

ETKİNDER web sitesi üzerinden yapılacak eğitim başvurularının son tarihinin 3 Nisan 2012 olduğu bildirildi. Havva Tülin Tüzün'ün eğitimci olarak yer alacağı eğitimlerin ise ETKİNDER Seminer Salonu'nda gerçekleştirileceği bilgisi iletildi.

Mart ayında başlayacak eğitimlerin protokol imza törenine KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ve ETKİNDER Başkanı Canan Arıkan, ETKİNDER Genel Sekreteri Ebru Arslan ve Eğitmen Havva Tülin Tüzün de katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Akdağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title