Haberler

Gezi Davası 'Yüzüklerin Efendisi' Filmiyle Savunuldu

Güncelleme:

Antalya'da, Gezi davasının ikinci duruşmasına sanık avukatlarından Lider Tanrıkulu'nun "Yüzüklerin Efendisi" filmini içeren savunması dikkat çekti.

Antalya'da, 170 sanıklı Gezi davasının ikinci duruşmasına 14 sanığın ifadesinin alınmasıyla devam edildi. Sanık avukatlarından Lider Tanrıkulu'nun "Yüzüklerin Efendisi" filmini içeren savunması dikkat çekti.

DAVA KONFERANS SALONUNDA GÖRÜLDÜ

Antalya'da 1 Haziran 2013 tarihinde Gezi olaylarına katılan 170 sanıklı Gezi davasının ikinci duruşmasına Antalya Adliyesi 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Katılımın yoğun olması nedeniyle dava konferans salonunda görüldü. Davaya katılan sanıkların savunmasının ardından, avukatlar müvekillerinin savunmalarını yaptı.

BERAAT TALEP EDİLDİ

Yaklaşık 20 avukat şöyle savunma yaptı: "Suçun kim tarafından kime karşı işlendiği belirtilmemiştir. Yüzlerini müvekillerimiz gazdan korunmak için kapatmışlardır. Görüntülerin çoğu müvekillerimin olayla alakası olmadığı yerde gözaltına alınırken çekilen görüntülerdir. Atılı suçlar oluşmamıştır. Sadece şüphe vardır. Müvekkillerimin toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet ve memura karşı geldiklerini düşünmüyorum. Gezi Parkı olaylarının en çok sanıklı davası Antalya'dadır. Eskişehir ve Kırşehir mahkemeleri hiç yargılama yapamadan beraat vermiştir. Sanıklarında beraatini talep ediyoruz."

Sanık avukatlarından Hakan Evcin, mahkemenin fotoğraf uygulamasının TBMM'ye soru önergesi olarak sunulduğunu kaydetti.

SANIK AVUKATIN SAVUNMASI

Duruşmaya sonradan katılan sanık avukatı Kayhan Kaya ise savunmasında şunları söyledi: "Bu davada yargılanmak benim için bir gururdur. Herhangi bir gösteri veya yürüyüşe katılmadım. Çallı mevkisinden Sanayi Polis Merkezi'nde avukat arkadaşlarım ve şüphelilerin gönüllü müdafası olmak için gidiyordum. Çallı ara sokaklarda gözaltına alındım. Bu esnada eli sopalı sivil kişilerin polisle hareket ettiğini gördüm. Sonradan bu kişilerin polis olduğunu öğrendim. österi alanından geçerken bir gösteriden ziyade, bir iç savaş görüntüsü vardı. Hiçbir uyarı duymadım. Hayatını kaybedenleri demokrasi şehidi olarak görüyorum. Önemli olan birey yaşamıdır. Hiçbir kamu hakkının bireyin yaşama hakkının önünde olduğunu düşünmüyorum. Beraatimi talep ediyorum" Mahkeme davanın MOBESE ve DVD görüntülerinin izlenmesi için Cuma günü görülmesine karar verdi.

DİKKAT ÇEKEN SAVUNMA

Sanık avukatlarından Lider Tanrıkulu, ünlü film "Yüzüklerin Efendisi" üzerinden bir savunma yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüzüklerin Efendisi'ni izleyen izleyiciler bunu iyi anlayacaklardır. İzlemeyen veya okumayanların Gezi sürecini anlaması için izlemelerini tavsiye ediyorum. Gezi birbirine benzemeyen düşünsel grupların bir mozağin hareketiydi. Bu mozaik bu filmde tasvir edilmişti. Birbirinden farklı ırklar birlik olmuştur. Savron isimli diktatöre baş kaldırmıştır. Burada diktatör farklı dünya liderlerini temsil etmektedir. Gezi'de tam böyle bir tartışmadır. Elfler, Hobitler, insanlar bir olup Savron'un yönettiği Org'lara karşı savaş açmışlardır. Savaşın sonu güzel bitmiştir. Gezi direnişi dünya literatöründe yer bulan bu romana benzemektedir. Savunmamı da bu talepte yaptım."

Tanrıkulu, hakimin tepkisini ise şöyle aktardı:

"Hakim gülümseyerek, 'Ben Teksas ve Tommiks döneminin, çizgi romanlarının insanıyım, Savron kim oluyor?' dedi. Ben de 'Teksas ve Tommiks'te kötü kimse Savron o oluyor' dedim."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Antalya Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title