Haberler

Gerçek Hayvansever Çift

Bursa’da, bir çift, 6 yıldır mahallelerindeki onlarca sahipsiz kediyi besliyor.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi’nde ikamet eden Coşkun (48), Şengül Topçu (54) çifti, 6 senedir mahalledeki kedileri besliyor. Emekli maaşıyla geçinen çift, mahalledeki yaklaşık 50 kedinin karnını doyuyor. Kedilere günde 2 öğün yemek veren çift, ayrıca tahtadan evler de yaptı. Kediler evin geniş bahçesinde rahatça hareket ederek, soğuk havalarda yuvalarında kalıyor.

İçlerinde kedi sevgisi olduğunu ifade eden Coşkun Topçu, “Aç hayvanları doğuruyoruz. 6 senedir böyle kedilere bakıyoruz. İkimiz de kedileri seviyoruz. Daha önce bir kedi kış vakti bizim bahçeye yavruladı. Onları soğuktan içeri aldık ve baktık” dedi.

Kedilere günde 2 kere yemek verdiklerini belirten Şengül Topçu ise, “Kedileri çok seviyoruz. Onlara günde 2 defa yemek veriyoruz. Onlar da bize çok alıştı. Bahçede bir anda 50 kedi oluyor. Onlar için kışın soğuktan korunmak için evler de yaptık. Bazı kediler bu tahta evlerde kalıyor” diye konuştu.

AHMET FARUK ÇABUK-CENGİZ GÜNDÜZ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title