Haberler

"Geleceğin Sineması"nda Ön Elemeyi Geçen Projeler Açıklandı

15 yıldır destek veren TÜRSAK Vakfı'nın gerçekleştirdiği "Geleceğin Sineması" yarışmasında ön elemeyi geçen projeler açıklandı.

Türkiye çapında sinema öğrencilerinin daha kaliteli filmler yapmalarını sağlamak amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı,Sinema Genel Müdürlüğüve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)iş birliğiyle gerçekleştirilen "Geleceğin Sineması"nabaşvuran211 adet projearasından 40 proje, 20 Nisan Cuma günüyapılan Grafik Sanatçısı Kemal Öktem, Doçent Doktor Okan Ormanlı, TÜRSAK Vakfı Proje Direktörü Derya Can ve Sinema Yazarı Senem Erdine'den oluşan ön jüri toplantısının ardından belli oldu.

Yönetmen Abdullah Oğuzbaşkanlığında; Vildan Atasever, Caner Özyurtlu, Zafer Külünk, Ceylan Özgün Özçelik, Serdar Kökçeoğluve Selçuk Yavuzkanat'dan oluşan "15. Geleceğin Sineması"nın Ana Jürisi tarafından belirlenecek ve destek alacak 20 projeise 2 Mayıs 2018tarihinde açıklanacak. Değerlendirme sonucu 20 projeye toplamda 60.000 TLverilirken ilk 3'e giren projelere de post prodüksiyon desteği sağlanacak.

Geleneksel olarak 15 yıldır başarıyla gerçekleştirilen "Geleceğin Sineması" yarışması ile öğrencilere post prodüksiyon dahil 1.500.000 TLdeğerinde maddi ve ayni destek yaratan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK), bir yandan Türk sinemasının geleceği için ışık yakarken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ormanlı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title