Haberler

Gaziantep Suriyeli Türkmenler Sahipsizlikten Şikayetçi

Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli Türkmenler iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli Türkmenler iftar yemeğinde bir araya geldiler. Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Samir Ala, çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek Türkiye'nin kendilerine sahip çıkmadığını ileri sürdü.

Kavaklık Parkı'nda hayırsever Fatma Özdoğuş, Nermin Kazak, Suna Bayar ve Sibel Çakır tarafından Suriyeli Türkmenlere yönelik düzenlenen iftar yemeğine Türkiye'ye geldikten sonra kurulan Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Samir Ala ile 150 Türkmen ailesi katıldı. Dernek Başkanı Samir Ala, Suriye'de Türkmenlerin sürekli görmezden gelindiğini belirterek, Biz Suriye'de yaşayan Türkmenler hep görmezlikten gelindik. Orada bir dernek kurmak hayal gibiydi. Bu hayalimizi şükürler olsun ki Türkiye'de gerçekleştirdik dedi.

Suriye'de birçok sorunla karşılaştıklarını belirten Samir Ala, Suriyeli Türkmenlerin, Osmanlının günah keçisi olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu Orada bize hiçbir zaman fırsat vermediler. Bize orada siyasi bir parti kurma veya bir dernek kurma fırsatı vermediler. Hep dışlandık. Suriye'de 3,5 milyon Türkmen'in sadece 1 milletvekilinin olması durumun vahametini gösteriyor. Türkiye'de bizim için bir çözüm yolu aramamıştır. Ne yazık ki bu böyle Irak'ta yaşayan Türkmenler de IŞİD zulmü altında yok olma tehlikesiyle karşı karşıyalar. Türk devleti ve milleti, Türkmenlere sahip çıkmadılar.

İftar yemeğini organize eden yardımsever kadınlar ise, Gaziantep'te yaşayan Türkmenlerin sahipsiz kaldıklarını belirterek, Türkmenler yanı başımızda, aynı mahallede oturuyoruz, fakat bilmiyoruz. Hepsi Arap'mış gibi algılanıyor ama onlar bizim soydaşımız. Burada kimseden yardım istemiyorlar. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlar. Türkmenlere ne devlet ne belediyeler sahip çıkmıyor. Bu organizasyonla Türkmenlerin kendini ifade etmesini sağlamak istedik diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title