Haberler

Gaziantep’in Aya İrinisi Büyükelçileri Ağırladı

Türkiye'de temsilcilikleri bulunan 29 Ülkenin Büyükelçileri, Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen konseri ve dans gösterilerini izlediler.

Programı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükelçiler, misyon şefleri, protokol yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İ.Fuat Özçörekçi ve çok sayıda sanatsever izledi.

Piyanoda Ahad Asker, Kemanda Marine Kivilitse, Viyolonselde Fazıl Hakan Gürkan, Solistler Hasan Alptekin, Hasan Berk, Hakan Bölükbaşı, Işıl Azaz, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Bale ve Tango Gülben Oğuz, Tolga Eren, Başak Özenç, Hülya Özkan'dan oluşan Mersin Devlet Opera Balesi Oda Orkestrası Sanatçıları seslendirdikleri eserler ve sergiledikleri danslarla yabancı konukları büyülediler.

Ahad Asker kendi bestelerini, E.Di.Capua'nin Soleniyo adlı bestesi, Tevfik Gukev Yalgizan, Halk Türküsü, Gesi Bağları, Yalçın Tura Sevmek Nedir? Ve Verdi- Simon Boccanegro bestelerini seslendirdiler.

Mersin Devlet Opera Balesi Oda Orkestrası Bale ve Tango Sanatçıları Gülben Oğuz, Tolga Eren, Başak Özenç, Hülya Özkan'ın sergiledikleri dans gösterileri Büyükelçiler, misyon şefleri ve programa katılan protokol tarafından ayakta alkışlandı.

Konserin sonunda muhteşem performanslarından dolayı topluluk Müdürü ve Solist Hasan Alptekin'e teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title