Haberler

Gaziantep'e "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi" Yapılacak

Merkezin yapılmasını öngören protokol, büyükşehir belediyesi ve valilik arasında imzalandı.

Tüp bebek merkezi, anne okulu ve il dışından gelen riskli gebe kadınların misafir edileceği "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi"nin kente kazandırılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Fatma Şahin, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde sağlık alanına önem verildiğini ve bu kapsamda önemli adımların atıldığını söyledi.

Bu alandaki anne-bebek sağlığı noktasına ayrıca önem verildiğini ifade eden Şahin, çalışmaların sürdürülebilir olması için yeni projeler hayata geçirdiklerini vurguladı.

Kentte tüp bebek merkezi, anne okulu ve il dışından gelen riskli gebe kadınların misafir edileceği alanlara ihtiyaç duyulduğunun tespit edildiğini aktaran Şahin, "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi"nin kurulması konusunda ilgili bakanlıkla temasa geçip gerekli adımları attıklarını kaydetti.

Ardından da çalışmalara hız verebilmek için valilikle protokol imzalamak istediklerini anlatan Şahin, "Tüp bebek konusunda devletimizin verdiği destekler vardı. Ama bizim bölgemizde bu destek en yakın Adana'da alınıyordu. Bu yüzden de özellikle genç annelerin bu noktada şikayetlerini aldık. Bugün bu protokolle bu şikayetlerin çözümü için adım atmış oluyoruz. Çok güzel bir merkez kurulacak. Mali desteği vereceğiz, bakanlığımız da gerekli tıbbi desteği sağlayacak. Bir anlamda gücümüzü birleştirip önemli bir adım atmış olacağız" dedi.

Kimsenin evlat özlemi çekmesini istemediklerini ve kimsenin anasız-babasız yaşamasını istemediklerini anlatan Şahin, hem bir kadın hem de bir anne olarak bu çalışmaya imza atmaktan sevinçli olduğunu dile getirdi.

Vali Erdal Ata da kentteki eğitimden sağlığa kadar her alanda daha ileriye gitmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

İmzalanacak protokolün birçok ailenin sıkıntılarına çare üreteceğini aktaran Ata, tesisin bölgedeki çocuk sahibi olamayan ailelere önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

Ata ve Şahin, açıklamaların ardından hazırlanan protokolü imzaladı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Erdal Ata Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title