Haberler

Gaziantep Cemil Alevli’ye Çok Şey Borçlu

Cemil Alevli GKV'de ve Mezarı Başında Anıldı

Gaziantep Cemil Alevli'ye çok şey borçlu

Cemil Alevli GKV'de ve mezarı başında anıldı

Gaziantep sanayisinin kurucu babalarından birisi olan merhum Cemil Alevli Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen bir törenle anıldı. Cemil Alevli için mezarı başında da bir anma töreni düzenlendi.

GKV'de düzenlenen anma törenine CHP İl Başkanı Ali Peri, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Mütevelli Kurulu üyesi Suat Ballar, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel, İlköğretim Müdürü Ali Bozgeyik, Liseler Müdürü Fevzi Beşe ve çok sayıda insan katıldı.

Cemil Alevli'nin önemli bir vizyon ve misyon sahibi olduğunu ve yaşamını Gaziantep'in gelişmesine adadığını ifade eden Dr Atanur Vergili "Cemil Alevli 20. Yüzyıl Gaziantep'inin vizyonunu oluşturmuş kentimizin önemli isimlerinden birisidir. Sanayi alanındaki başarılarını, ekonominin gelişmesinde, kentin modernleştirilmesinde, ulaşım sorunlarının çözülmesinde de gösterdiği gibi eğitim alanında da önemli hizmetlerin bayraktarı olmuştur. Gaziantep'te ilk kez bir hayırsever tarafından yaptırılan bir okula imza atarken eski adı Adsız İlkokulu olan okulun inşasını da gerçekleştirmiş ve birçok eğitim kurumuna önemli destekler vermiştir. Son olarak 1963 yılında bu günkü GKV Özel kullarının temelini atmış ve 1972 yılına kadar okullarımızın gelişmesi için yaşamının son dönemini tamamen bu işe vakfetmiştir. Bugün kendisinin kurduğu okullarda olduğu gibi GKV Özel Okullarında da her biri Gaziantep kent vizyonuna ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak binlerce öğrenci yetişmektedir. Gaziantep Cemil Alevli'ye çok şey borçludur kendisini rahmetle anıyoruz" dedi. Düzenlenen törende GKV Özel Okulları 7 B sınıfı öğrencisi İrem Ece Darbaz'da bir konuşma yaparak " "2011'in Gaziantep'inde Cemil Alevli'nin imzası vardır. Şehrimizin imarında, sanayisinde, ulaşımında, ticaretinde, eğitiminde sporunda, sanatında hep onun imzası vardır. O bir okul olmuştur. Onlarca iş adamı, sanayici, eğitimci onun okulunda yetişmişlerdir ve onlar Gaziantep'in bu gününü şekillendiren insanlar olmuşlardır. O yaptığı işlere ismini değil, ömrünü verdi. Hayatı boyunca iyi değerlerin peşinden gitmeye çalıştı Cemil Alevli ve başardı. Ölümünün 39. Yılında onu saygıyla anarken düşünüyorum da İşte karşımda örnek bir hayat duruyor. Biz neden onun izinden gitmeyelim ki ?"dedi. GKV'li öğrencilerin çaldığı ney ve keman eşliğinde de Elif Elvin Çöçelli, Ece Tekinkuş, Sercan Özen şiirler okuyarak Cemil Alevli'nin hayatından kesitler anlatan ona ait sözleri seslendirdiler. Düzenlenen törenin ardından mezarı başında yapılan anma töreninde de GKV Mütevelli Kurulu üyesi Suat Ballar merhum Cemil Alevli ile ilgili önemli anılarını anlatarak "O tam bir Gaziantep sevdalısıydı" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title