Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden Erkeklere "Şiddet Eğitimi"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Adam Akıllı Projesi" kapsamında erkekler için düzenlenen "şiddet eğitimi" tamamlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Adam Akıllı Projesi" kapsamında erkekler için düzenlenen "şiddet eğitimi" tamamlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kadına yönelik şiddetin önlenebilir bir sorun olduğuna dikkat çekmeyi hedefleyen belediye, Alman Hannover Belediyesi Aile ve Gençlik Dairesi uzmanlarından ve Hannover Erkekler Bürosu eğitmeni Gül Anna Minci, uzun yıllar Almanya'da uygulanan erkek eğitimi programını Gaziantep'te uyguladı.

Program çerçevesinde Minci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğündeki mesleki eğiticilere, şiddetin tanımı, fiziksel ve psikolojik şiddet, baskı, taciz ve kadına yönelik şiddet konuları hakkında eğitim verdi.

Proje çerçevesinde mesleki eğiticiler tarafından haftada bir gün 09.00-17.00 saatleri arasında erkeklere şiddet anlatıldı.

Bu kapsamda belediye bünyesinde çalışan bin erkek personel sertifikalı eğitimden faydalandı.

Öte yandan tamamlanan proje kapsamında ayrıca, bir alışveriş merkezindeki eğitimlerde, erkeklere şiddetin tanımı, çeşitleri, yaşamda nelere yol açacağı, öfke anında nelerin yapılabileceği gibi birçok konu anlatıldı.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Projeyle kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığı arttırmak ve şiddetsiz bir toplum oluşturulması amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hannover Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title