Haberler

Gazeteciler İçin Günlük Faize İptal İstemine Ret

Anayasa Mahkemesi, Gazetecilerin Ücretlerinin ve Fazla Mesailerinin Zamanında Verilmemesi Durumunda Geçecek Her Gün İçin Yüzde 5 Fazlasıyla Ödeme Mecburiyeti Getiren Kanun Hükümlerinin İptal İstemini Reddetti.

Anayasa Mahkemesi, gazetecilerin ücretlerinin ve fazla mesailerinin zamanında verilmemesi durumunda geçecek her gün için yüzde 5 fazlasıyla ödeme mecburiyeti getiren kanun hükümlerinin iptal istemini reddetti.

Ankara 9. İş Mahkemesi, 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun'un 212 sayılı Yasa'nın 1. maddesiyle değiştirilen, 14. maddesinin ikinci fıkrası ve Ek 1. maddesinin sekizinci fıkrasının iptallerine karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Davayı bugünkü gündem toplantısında esastan inceleyen Yüksek Mahkeme, ''gazetecilerin ücretlerinin ve fazla mesailerinin gününde verilmemesi halinde, geçecek her gün için yüzde 5 fazlasıyla ödeme mecburiyeti'' getiren hükümlerin iptal istemini reddetti.

Kanun'un iptali istenen ''ücret'' başlıklı maddesinin ilgili fıkrası, ''gazetecilere ücretlerini vaktinde ödemeyen işverenler, bu ücretleri, geçecek her gün için yüzde beş fazlasıyla ödemeye mecburdurlar'' hükmünü içeriyor. ''Çalışma müddeti ve fazla mesai'' başlıklı maddesinin iptali istenen fıkrası ise ''fazla çalışmalara ait ücretin, müteakip ücret tediyesiyle birlikte ödenmesi mecburidir. Fazla çalışma ücretlerinin gününde verilmemesi halinde, her geçen gün için yüzde 5 fazlasıyla ödenir'' zorunluluğu getiriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title