Haberler

Gates: "Doğu Avrupa'daki Füzeler Rusya'ya Karşı Değil"

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Bazı Doğu Avrupa Ülkelerinde Konuşlandırılan Amerikan Füzelerinin Rusya'ya Karşı Olmadığını, Sadece Yeni NATO Üyelerini Korumaya Yönelik Olduğunu Söyledi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, bazı Doğu Avrupa ülkelerinde konuşlandırılan Amerikan füzelerinin Rusya'ya karşı olmadığını, sadece yeni NATO üyelerini korumaya yönelik olduğunu söyledi.

Gates, 43. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmadan sonra, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile soruları cevaplandırdı.

Robert Gates, günümüzde kimsenin Rusya ile yeni bir Soğuk Savaş istemediğini ve dünyadaki sorunların çözümünde Rusya ile işbirliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Doğu Avrupa'da konuşlandırılan füzeler Rusya'ya karşı değil, NATO üyelerini korumaya yönelik" dedi.

Gates, Rusya'daki bazı iç gelişmelerin ise sadece kendilerini değil, dünyadaki birçok ülkeyi endişelendirdiğini sözlerine ekledi.

Irak konusunda da bazı NATO ülkelerinin kendilerine destek sağladığına işaret eden Gates, Irak'ta başarısız olmaları durumunda bunun tüm NATO üyesi ülkelere olumsuz etkisi olacağını, Irak'ın kaosa sürükleneceğini ve Orta Doğu'daki sorunların ve terör saldırılarının artacağını söyledi.

Guantanamo üssünün ABD'nin imajına zarar verip vermediği şeklindeki bir soruya karşılık da Gates, "Guantanamo'nun ABD'nin imajına zarar verdiğini düşünmüyorum. Burada teröristler var. Bazıları hiçbir zaman serbest bırakılmamalı. Kendileri de bunu açıkça söylüyor. Guantanamo'yu kapatmayı düşünmüyoruz. Bazı tutuklular hakkında davalar başladı, basına da davaları izlemesi için imkan tanınacak. Bu konuda mümkün olduğu kadar şeffaf olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title