Haberler

Furkan'ın Anne ve Babası Denizden Bir An Olsun Gözünü Ayırmıyor...

SAR Timleri yaklaşık 6 saat İstanbul Boğazı'nda Furkan'ı aradı.

SAR Timleri yaklaşık 6 saat İstanbul Boğazı'nda Furkan'ı aradı. Arama çalışmaları sırasında drone de kullanıldı.  Çalışmalar sürerken Furkan'ın ailesi sahile kurulan çadırda bekleyişini sürdürdü.  Bakırköy'de serinlemek için girdiği denizde kaybolan İranlı cankurtaranın da cesedine ulaşıldı.

Beşiktaş, Arnavutköy sahilinde 15 Temmuz Cumartesi günü denize giren ve akıntıya kapılarak gözden kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları devam ediyor. Bugünkü çalışmalara Genç Denizciler ve Dayanışma Derneği (GEDDAD), Türk Arama Kurtarma (SAR) Timleri de dahil oldu. Güneşin doğuşuyla birlikte ekipler Furkan'ın kaybolduğu Arnavutköy sahilinde botlarla arama çalışması yaptı.

HAVADAN DENİZ YÜZEYİ TARANDI

SAR timleri ayrıca drone ile de havadan deniz yüzeyini taradı. Arama çalışmaları yapılırken aile de 18. gün de aynı yerde bekleyişini sürdürdü. Gönüllü arama-kurtarma timlerinin çalışmaları yaklaşık 6 saat sürdü.

"HİÇBİR GELİŞME YOK"

Furkan'ın babası Memduh Yıldırım sahildeki bekleyişi sırasında şunları söyledi:

"Hiçbir gelişme yok. İpucu ve belirti yok. Şuradan ya da buradan çıkar diyen bir yetkili arkadaşımız yok. İlgi ve alaka gittikçe düşüyor. Nerenin arandığını bilmiyoruz. Buraya geliyoruz gece gündüz yatıyoruz çadırlarımızda. Çocuğumun bulunmasını istiyorum. Devletim benim çocuğumu bulsun. Gidip dua edelim bir mezarı olsun diye uğraşıyoruz. Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı'ndan da daha donanımlı bir gemi ve dalgıç talebinde bulunduk."

"ÇOCUĞUM BULUNMADAN EVE GİTMEYECEĞİM"

Anne Kezban Yıldırım ise, "Gece gündüz buradayız. Çocuğum bulunmadan eve gitmeyeceğim. Büyüklerimizden yardım istiyorum" ifadesini kullandı.

15 TEMMUZ GÜNÜ GÖZDEN KAYBOLMUŞTU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katılmak için arkadaşları ile evinden çıkan Furkan Yıldırım,  Arnavutköy akıntı burnunda denize atlamış ve gözden kaybolmuştu.

İRANLI CANKURTARANIN CESEDİNE ULAŞILDI

Öte yandan 2 gün önce Bakırköy'de serinlemek için denize giren 41 yaşındaki İran uyruklu Mostafa Hosseini (41) kaybolmuştu.  Ülkesinde cankurtaran olarak görev yaptığı öğrenilen 2 çocuk babası Hosseini'in dün cesedine ulaşıldı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Furkan Yıldırım Arnavutköy Bakırköy İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title