Haberler

Diyarbakır'ı Dünyaya Tanıtılacak

Güncelleme:

Diyarbakır; birçok zenginliklerinin tanıtılması amacıyla 83'ncüsü düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı'na "Onur Konuğu" olarak katılacak.

Diyarbakır ; başta turizm olmak üzere kültür, tarih, doğal güzellikleri yaşam, sanayi , ticaret ve endüstri gibi birçok zenginliklerinin tanıtılması amacıyla yarın 83'ncüsü düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı'na "Onur Konuğu" olarak katılacak.

Diyarbakır, Kurumlar, Esnaflar ve Oteller-Seyahat Acenteleri olarak üç bölümde 1000 m2'lik alanda tanıtımını gerçekleştirecek. Konsept olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Adayı Diyarbakır Surları teması kullanılarak 10 gün boyunca kentin ve tüm değerlerinin tanıtımı yapılacak.

Bu yıl 83'ncüsü düzenlenecek olan fuarın onur konuğunun Diyarbakır ve Malatya illeri olacağını belirten Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'ın fuarda iyi bir şekilde temsil edilmesi adına eksiksiz bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Vali Kıraç, fuara Diyarbakır bir bütün olarak katılacağını, İzmir ve civar illerde yaşayan Diyarbakırlıları da fuara beklediğini kaydetti. Fuar kapsamında kentle özdeşleşmiş ürünlerin sergileneceğini söyleyen Vali Kıraç, "Ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan fuarda şehrin tüm güzellikleri ziyaretçilere tanıtılacak. Diyarbakır'ın daha iyi tanıtılması adına çeşitli etkinlik ve gösterilerle daha geniş kitlelere ulaşılması düşünülüyor. Kentimizin tüm özellikleriyle markalaşması için çalışmalarımızı şehrimizin tüm alanlarına yayarak her köşesiyle kalkınmasını hedeflemek birinci ve öncü hedefimiz olmalıdır" dedi.

Daha önce İzmir'de görev yapan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, uzun süre görev yaptığı kente programları nedeniyle 1 Eylül'de gelecek. Fuar açılışında kentte olması beklenen Diyarbakır heyetinde, Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ile sanayi ve ticaret odalarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri yer alacak.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cahit Kıraç Diyarbakır İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title