Haberler

Filistin Bmgk'dan Uluslararası Koruma İstiyor

BİRLEŞMİŞ Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, BM Güvenlik Konseyinden İsrail'in saldırılarına karşı savunmasız Filistin halkına uluslararası koruma sağlamasını talep etti.

BİRLEŞMİŞ Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, BM Güvenlik Konseyinden İsrail'in saldırılarına karşı savunmasız Filistin halkına uluslararası koruma sağlamasını talep etti.

Maliki, BM Güvenlik Konseyinde bakanlar düzeyinde gerçekleşen Ortadoğu konulu toplantıda yaptığı konuşmada, son dönemde İsrail'in artan saldırıları nedeniyle 10'u çocuk 50 Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İsraillilerin sivillere ateşli silahlarla saldırmaları nedeniyle bin 900'den fazla Filistinlinin de yaralandığını vurgulayan Maliki, BM Güvenlik Konseyinin uluslararası barış ve güvenliği sağlamada sorumluluğunun olduğunu bildirdi.

BM Güvenlik Konseyinin bu konudaki görevini yerine getiremediğini ve bunun için bir irade de göstermediğine dikkati çeken Maliki, "Daimi işgal ve geçici çözümler bizi hiçbir zaman barış ve güvenliğe ulaştırmayacaktır" dedi.

Maliki, BMGK'nın İsrail'in işgalinin illegal olduğu ve sonlandırılması gerektiği konusunda açık ve kararlı olması gerektiğine işaret ederek, İsrail işgalinin sonlandırılması için BMGK'nın bir süre tayin etmesi gerektiğini ifade etti.

Riyad Maliki, BMGK'nın savunmasız Filistin halkını koruma konusunda ahlaki ve yasal zorunluluğu olduğunu da belirterek, "BM Güvenlik Konseyi, işgal devam ettiği müddetçe savunmasız Filistin halkına, işgalci İsrail'in saldırılarına ve savaş suçlarına karşı koruma sağlamalıdır" dedi.

Cenevre Sözleşmesi'ne göre uluslararası toplumun işgal altındaki sivil halkı koruma sorumluluğu olduğuna değinen Maliki, Harem-üş Şerif'in mevcut durumunun korunmasını istedi. Maliki, "İsrail sadece işgal konusundaki statükoyu sürdürme konusunda kararlı. Bu kabul edilemez" diye konuştu.

- "Hiçbir devlet kabul etmez"

Maliki'nin konuşmasından sonra söz alan İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise son dönemdeki şiddet olayları nedeniyle Filistinlileri suçladı.

Maliki'nin koruma talebine tepki gösteren Danon, "Daha önce söyledik tekrar söylüyorum; İsrail Tapınak Tepesi'nde uluslararası kontrole izin vermeyecek" ifadesini kullandı.

"Bu Konseydeki hiçbir ülke egemenliği altındaki topraklarda uluslararası gücün bulunmasını kabul etmez" diyen Danon, Fransa'nın bu yöndeki talebi ve BMGK'daki girişimlerine atıf yaparak, "Fransız meslektaşıma şunu söylemek istiyorum; ülkenizin Ortadoğu'da barış istediğini biliyoruz. Biz de bunu istiyoruz ama bu ancak tarafların doğrudan görüşmesiyle sağlanabilir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Filistin İsrail Riyad Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title