Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen polisler ve vatandaşlar için Selimiye Camisi'nde mevlit okundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen polisler ve vatandaşlar için Selimiye Camisi'nde mevlit okundu.

Çevre illerden gelenler ve Edirne'de yaşayan vatandaşlar, cuma namazı öncesi Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni doldurdu.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için okunan mevlidin ardından, dualar edildi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, cuma hutbesinde, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Bu süreçte şehitlik nasip olanlara, Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Üzüm, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi millet olarak tarihimizin en zor, en uzun ve karanlık gecelerinden birini yaşadık. Yüce Rabbimiz, milletimize bütün unsurlarıyla kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu, en büyük nimetlerden biridir. Hamdolsun bu büyük nimet sayesinde ateş çukuruna yuvarlanmaktan ve karanlığa gömülmekten kurtulduk. Bu acı tecrübe bize şunu gösterdi, hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz."

Üzüm, milleti sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenlerin rezil ve zelil olmaya mahkum olduğunu anlatarak, "Kim mazlumun, mağdurun, muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk'ın kudret, rahmet ve inayeti de onun yanındadır." dedi.

Hutbenin ardından, Selimiye Camisi'ni ve avluyu dolduran vatandaşlar cuma namazı için saf tuttu.

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah Üzüm Politika Güncel Haberler

title